Пиріг зі сливами з здобного тесту

Пропоную вам рецепт мого улюбленого пирога зі здобного тіста. Я люблю його за швидке приготування і незмінно чудовий результат. Готувати такий пиріг можна з різними фруктами, але так як зараз осінь і на прилавках багато слив, то я вирішила приготувати пиріг зі сливами з здобного тесту. Смак у такого пирога виходить дуже оригінальним, хоча і здобне тісто, – це щось середнє між кексом і пудингом. До того ж він виглядає красиво і дуже ароматно, а сливи надають делікатну кислинку і соковитість.

Моя сім’я, спробувавши вперше такий пиріг, назвала його навіть «шарлотка». Він настільки швидко з’їдається, що мені доводиться готувати його досить часто. Причому фрукти можна поміщати як зверху на тісто, так і знизу – це кому як подобається. Краще не використовувати заморожені фрукти, випічка виходить не такою ідеальною. А в іншому – все дуже просто!

Інгредієнти для тіста:

  • 3 стіл. л коньяку
  • 450 г борошна
  • 3 – яйця
  • 180 г розм’якшеного масла
  • 2 чайн. л – кориці
  • 140 г цукру
  • 10 г розпушувача
  • 5 г солі

Для начинки:

  • 6 стіл. л – цукру
  • 2,5 кг – злив

Приготування:

  • Спочатку змішується борошно, цукор, кориця, сіль і розпушувач.
  • Потім додається масло і всі перетирається ретельно з допомогою виделки так, щоб не залишалися грудочки.
  • Додаються яйця, вливається коньяк (можна замінити лікером) і як можна швидше тісто вимішується, яке виходить досить липким.
  • Тісто викладається рівномірним шаром у форму для запікання так, щоб скрізь було однакової товщини.
  • Вимиті сливи очищаються від кісточок і викладаються щільним шаром на тісто.
  • Зверху все посипається цукром, а ще краще використовувати цукрову пудру.
  • Пиріг відправляється запікатися в духовку на 50-55 хвилин при температурі 190 градусів.
  • готового пирога фрукти повинні стати м’якими, а тісто придбати жовто-золотистий колір.

Такий пиріг зі сливами можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді! Повірте, з’їдається він дуже швидко, так як виходить фантастично смачним. А приготувати його простіше простого.

Варто почитати: