Рецепт азу – смачного страви татарської

Думаю, що практично кожен з вас час від часу розгадує кросворди, в яких дуже часто зустрічається слово з трьох букв «азу». Раніше я не розуміла, що це за страва така, поки сама не спробувала чудове татарська страва азу.

Виявилося, що це дуже смачне рагу з овочів і м’яса, але приготовлена особливим способом. Неймовірно смачне блюдо, яким можна ситно нагодувати всю сім’ю! Ділюся з вами рецептом її приготування.

Інгредієнти:

  • 40 мл – томатної пасти
  • 800 г м’яса (підходить будь-яке, але в ідеалі краще використовувати баранину або свинину)
  • 8 зубчиків – часнику
  • 4 шт. – ріпчастої цибулі
  • 4 шт. – середнього картоплі
  • 3 шт. – солоних огірків
  • 120 мл. – рослинного рафінованого масла
  • за смаком – перець
  • спеції
  • лаврове листя
  • сіль

Приготування:

  • Спочатку м’ясо промиваємо, потім обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на шматочки середнього розміру або крупною соломкою.
  • Обсмажуємо шматочки м’яса в розігрітому рослинному маслі до напівготовності.
  • Цибулю нарізаємо тоненькими кільцями або півкільцями, кладемо до м’яса обсмажуємо 15 хвилин.
  • Додаємо в блюдо натерті крупно солоні огірки, томатну пасту, лаврові листочки, приправляємо за смаком, і тушкуємо при закритій кришці, поки м’ясо не стане повністю готове.
  • Картоплю нарізаємо кубиками або соломкою, обсмажуємо окремо, практично до готовності.
  • Додаємо картоплю до м’яса разом з подрібненим часником, перемішуємо, накриваємо кришкою, тушкуємо ще 3-5 хвилин.
  • Подаємо гарячим, прикрасивши зеленню.

Цей рецепт смачного азу «пропишеться» у вас на кухні постійно, якщо ви приготуєте його хоча б один раз! Адже смак цього ароматного страви неможливо забути. А ваші домочадці будуть поїти його приготувати ще, і ще, і ще… Шкода, що я словами не можу описати вам його смак і аромат, інакше ви б відразу відправилися в магазин за необхідними інгредієнтами, щоб приступити до приготування. Коли ви приготуєте азу, ви зрозумієте, що я вам хотіла сказати! Дуже рекомендую!

Варто почитати: