Рецепт лепешняку з бананом, ананасами, яблуками і без яєць

пиріг манник без яєць

Сьогодні випробувала багато нових рецептів і поспішаю поділитися враженнями. Почну з рецепта лепешняку – на молоці він виходить зовсім іншим, ніж якщо готувати маннік на кефірі. Він чимось нагадує шарлотку, знизу не багато хрустить рум’яна кірочка, а велика кількість начинки з яблук, ананасів і банан створює неповторний змішаний смак кислого і солодкого. Ще одним плюсом в цьому рецепті я знаходжу те, що він готується без яєць і з суміші сухих продуктів. Що це означає?!:) За відповіддю доведеться слідувати далі за мною по тексту…

Інгредієнти для лепешняку:

  • 250 грам борошна
  • 250 грам манки
  • 250 грам цукру
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1 банку консервованих ананасів
  • 6 яблук середнього розміру
  • 1 банан
  • 100 грам вершкового масла
  • 250 мл (стакан) молока

Спосіб приготування:

  • Змішуємо сухі інгредієнти – борошно, цукор, манку і розпушувач.
  • Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
  • Банан розрізаємо вздовж великими красивими смужками.
  • Збираємо манник – форму краще брати роз’ємну, змащуємо її маслом і ставимо розігріватися духовку.
  • Беремо 1 склянку сухої суміші і висипаємо в форму – це буде першим шаром пирога.

  • Викладаємо другий шар з ананасів, хоча ви можете взяти персики консервовані або абрикоси, теж шалено смачно.

  • Знову засипаємо черговий сухою сумішшю в кількості 1 склянку і знову розподіляємо рівномірно по формі.
  • Другий шар складніше викласти рівно, тому що лежать фрукти, а тому раджу сипати по не многу з усіх боків, щоб суха суміш розподілена була правильно.
  • Чергу яблук прийшла, хто не любить, можете обійтися і без них – розрівнюємо по всій формі рівним шаром – я допомагала процесу ложкою.

  • Останній третій стакан сухої суміші розрівнюємо по формі – це буде 5-й шар пирога лепешняку:)
  • Верх пирога викладаємо по вашому смаку – я порізала яблуко і банан і виклала в формі квітки.

  • Можливості обмежені тільки вашою фантазією – красиво виглядає викладений персик.
  • Зверху натерти на тертці вершкове масло.
  • Ну ось тепер, коли всі верстви склалися, пиріг зверху заливаємо молоком і проколюємо ножем в декількох місцях, щоб молоко дійшло до низу, хоча у мене і так дійшло…
  • Ставимо пиріг в духовку на 45 хвилин.
  • Виймати з форми, коли повністю охолоне.

  • Шикарний і простий рецепт пирога лепешняку – я в захваті!

  • Підгледіла я цей рецепт у Каті Миронової, за що їй величезне спасибі, продукти не зіпсувала і всі залишилися задоволені:)

Ось фото Каті лепешняку з персиками і яблуками зверху:

А ось фото моє:

Фото з телефону, а тому здається не таким апетитним, повірте що й зовнішній вигляд і смак просто дивують. Наступного разу, коли буду його готувати, зроблю фото на фотік…Єдиний мінус для мене – дуже солодко, нудно і я їла його зі сметанкою – дивно смачно вийшло, спробуйте!

Варто почитати: