Рецепт лепешняку з какао на кефірі

манник з какао

Манники завжди виходять смачними, ніжними і дуже м’якими. Але якщо приготувати його з додаванням какао, то смак стає особливим, з шоколадними нотками», саме тому сьогодні ми будемо готувати рецептом манник з какао. Всі рецепти манников об’єднує одне – легкість і швидкість. Цей не виняток.

Інгредієнти:

  • сода – 0,5 чайн. ложки
  • манна крупа, жирний кефір, борошно і цукор – всього по 1стакану
  • какао – 1-2 стіл. ложка
  • сире яйце – 1 шт.
  • маргарин – 120 г

Приготування:

  • Перемішайте з содою кефір і залиште постояти хвилин 15, поки на поверхні не з’являться бульбашки.
  • Додайте кефір, манну крупу, яйце і цукор.
  • Все добре перемішайте.
  • Маса повинна постояти близько 2 годин, щоб добре набухла крупа, і випічка не вийшла клеклой.
  • Розтопіть на водяній бані (на сковороді) маргарин, додайте в приготовану масу, трохи посоліть.
  • Додайте борошно, замісіть тісто.
  • Воно повинно у вас вийти за густотою як густа сметана.
  • В одну половину тіста додати какао.
  • У форму (змащену жиром) викладіть тісто шарами, чергуйте за кольорами. Випікається манник з какао 40 хвилин, при температурі 200 градусів.

Манники – давно стали класикою кулінарії. Це своєрідна паличка-виручалочка всіх господинь. Адже приготувати його можна швидко і завжди він чудово виходить!

Якщо ви не знайомі з цим рецептом, радимо обов’язково взяти його на замітку. Його можна подавати гарячим зі сметаною, холодним до кави, а дітям з молоком – відмінний сніданок!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *