Рецепт панна-котти з ваніллю

Для всіх ласунів хочу запропонувати неймовірно фантастичний десерт! Це ніжна, ароматна панна-котта з ароматом ванілі! Такий десерт дуже популярний в італійській кухні, завдяки своїй ніжності й легкості. Тепер і ви можете приготувати цей чудовий десерт!

Інгредієнти:

  • 3 стіл. л холодної води
  • 1/4 чайн. л – желатину в порошку
  • ? склянки – 33% вершків
  • ? склянки – молока
  • 1/3 склянки – цукру
  • 1 стручок – ванілі

Приготування:

  • Заливаємо желатин прохолодною водою і залишаємо постояти 15 хвилин.
  • Змішуємо молоко з вершками, нагріваємо, але не кип’ятимо і кладемо в суміш ваніль.
  • Потім додаємо цукор, трохи тушкуємо на вогні і знімаємо масу з вогню.
  • Додаємо набряклий желатин, подрібнюємо стручок ванілі, ретельно збиваємо 3 хвилини.
  • Масу розподіляємо по формочках, йдіть охолоджуватися в холодильник на 5-6 годин.

Прикрасити такий чудовий десерт можна по-різному: фруктами, кокосовою стружкою, здрібненим шоколадом. Подавати панна-коту можна прямо в формочці або красиво розкласти по креманкам. Ніжний, ароматний десерт приведе всіх у захват!

Варто почитати: