Рецепт перепелів в ромовому соусі – вишукане блюдо!

Перепелине м’ясо і саме по собі вважається непросто смачним, але і вишуканим. А якщо його приготувати по-особливому, то страва має «королівський» вид і фантастично неперевершений пікантний смак. Страва – гідне стати фаворитом будь-якого святкового столу!

Пропоную вам приготувати таку вишукану страву. Рецепт перепелів в ромовому соусі захопить всіх не тільки своїм виглядом, але і вишукано-пікантним смаком і ароматом. Ви будете у захваті!

Вам знадобиться (на 8 порцій):

  • 60 мл – жирних вершків
  • 4 шт. – великих груш
  • 6 стіл. л. – гірчиці
  • 8 – перепілок
  • 120 мл. – темного рому
  • 120 г – чорної смородини (свіжої або замороженої)
  • за смаком – перець
  • мелена кориця
  • сіль

Приготування:

  • Вимиті груші розрізаємо на однакові половинки, вичищаємо серцевини.
  • Виймаємо ложкою з фруктів м’якоть, намагаючись не пошкодити оболонку – в них ми буде поміщати перепелів.
  • Половинки очищених груш трохи посипаємо меленою корицею.
  • Промиваємо під проточною водою перепілок, обсушуємо паперовим рушником, приправляємо до смаку сіллю, перцем.
  • Кладемо перепілок у підготовлені половинки груш і викладаємо в миску.
  • Поливаємо ромом, висипаємо в миску чорну смородину.
  • Залишаємо постояти приблизно 1,5-2 години.
  • Витягуємо перепілок з груш і змащуємо ягодами смородини.
  • Збиваємо вершки з гірчицею, намазуємо цією сумішшю птахів.
  • Знову поміщаємо в половинки груш і викладаємо на деко.
  • Поливаємо ромом, в якому вони маринувалися.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо не більше 40 хвилин.

Вишукане блюдо готується простіше простого! Але його смак, подача, фантастичний аромат буквально всіх «дивують»! Дуже рекомендую!

Варто почитати: