Рецепт пуншу з імбиром і ананасами – бадьорить і освіжає! Безалкогольний пунш

Не всі знають, але дивовижний напій пунш прийшов до нас з індійської кухні. Ще в стародавній Індії готували такі жваві, освіжаючі напої, змішуючи різні інгредієнти. Поступово напій завоював любов у всьому світі, з’явилося безліч змінених, нових рецептів, дуже смачних і деколи навіть незвичайних. Готувати можна як з алкоголем, так і без нього. Сьогодні я представляю вашій увазі рецепт безалкогольного пуншу з імбиром і ананасами. Впевнена, напій захопить вас ароматом і смаком. А ще він неймовірно бадьорить і освіжає!

Пунш подається обов’язково в охолодженому вигляді і підходить як для святкового столу, так і для повсякденного приготування.

Вам знадобиться для напою:

  • 4 склянки – льоду
  • 4 склянки – ананасовій м’якоті
  • ? склянки – лаймового соку
  • ? склянки – лимонного соку
  • за смаком – газована вода

Для сиропу:

  • 1 склянку – подрібненого імбирного кореня
  • 1 склянка води
  • 1,5 склянки – цукру

Приготування:

  • Спочатку необхідно приготувати сироп.
  • Для цього ставимо каструльку з водою на вогонь, всипаємо цукор, кладемо подрібнену імбирний корінь.
  • Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь до самого мінімуму, варимо, не накриваючи кришкою, 15 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Знімаємо сироп з вогню, охолодити до кімнатної температури.
  • Потім проціджуємо через марлю або сито, ставимо охолоджуватися в холодильник на 1 годину.
  • У великій ємності перемішуємо охолоджений сироп, сік лайма і лимона, ананасову м’якоть.
  • Додаємо лід, вливаємо за смаком газовану воду.
  • Відразу подаємо пунш.

Оригінальний смак цього пуншу приведе вас у захват! Напій виходить неймовірно смачним і володіє оригінальним смаком. А мені залишається тільки побажати вам приємного насолоди!

Варто почитати: