Рецепт смаженої качиної грудки зі смородиновим соусом

Фантастичне поєднання смаженого м’яса качки з ягідними соусами незмінно користується популярністю і визнанням гурманів усього світу. Терпкий, ароматний смак смородинного соусу надає м’ясу абсолютно новий, незвичайний, пікантний смак! Смажена качина грудка зі смородиновим желе – це справжня кулінарна симфонія, яка приведе вас у захват!
Інгредієнти:
- 140 мл. – десертного вина
- 750 г – качиної грудки з шкіркою
- 4 стіл. л – цукру
- 7 стіл. л рослинного масла
- 500 г – смородини (червоної або чорної)
- 2 чайн. л – материнки
- за смаком – сіль
- перець
Приготування:
- В першу чергу добре помиємо качині грудки і трохи обсушим паперовими серветками.
- Зробимо невеликі надрізи на шкірці в декількох місцях і приправимо сіллю, перцем, додамо суху материнку.
- Накалим на сковорідці масло, перекладемо в нього качині грудки, обсмажимо з обох сторін і відразу щільно загорніть у фольгу.
- Розігріємо духовку до 190 градусів, покладемо м’ясо у фользі на деко і відправляємо запікатися на 15 хвилин.
- Розкриємо фольгу і пропечем м’ясо ще 5 хвилин.
- Перейдемо до приготування соусу і обсушим на серветці помиту смородину.
- Перекладемо її в каструльку, додати 1 склянку води і проваримо на середньому вогні 15 хвилин.
- Воду зіллємо, а ягоди перетрем через сито, після чого увіллємо десертне вино і додамо цукор.
- Поставимо ягідну масу на вогонь і почнемо томити на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи (зазвичай на це йде близько 15 хвилин).
- Наріжемо качине м’ясо тоненькими скибочками і поллємо приготованим ягідним соусом.
Просте виконання, але вишуканий смак качиної грудки зі смородиновим соусом – це справжня насолода смаком, що стало класикою кулінарії. Тепер і ви зможете приготувати справжнє блюдо гурманів!
Варто почитати: