Рецепт соусу «Бешамель» для лазаньї… і не тільки!!!

соус Бешамель для лазаньї

Викладаю рецепт соусу «Бешамель» лазаньї – його ще називають «білим соусом».Хоча з цим соусом ми будемо готувати та інші страви, наприклад, пасту з овочами або смажену цвітну капусту. Відмінний за смаком і чудово підходить для багатьох страв – ніжний і ароматний, завдяки приправам.

Отже, для соусу «Бешамель» знадобляться наступні продукти:

  • 1/5 пачки масла вершкового
  • 2 ст. молока (250 мл)
  • 2-3 ст. л. борошна (з гіркою)
  • мускатний горіх – 1/4 ч. ложки
  • перець мелений – 0.5 ч. ложки
  • сіль – 1 ч. ложка

Спосіб приготування соусу «Бешамель»:

  • На повільному вогні розтопіть масло вершкове.

  • Всипте борошно і помішуючи підсмажте її не багато до золотого відтінку.
  • Вводите ХОЛОДНЕ молоко повільно, не перестаючи помішувати (збивати).

соус Бешамель для лазаньї

  • Як тільки на поверхні соусу почнуть з’являтися бульбашки і соус загусне, додаємо спеції, сіль, перемішуємо і вимикаємо через 3-5 секунд.
  • Соус «Бешамель» готовий!
  • Зазвичай я готую його безпосередньо перед застосуванням. Якщо ви збираєтеся його використовувати пізніше, то перелийте в соусницю і покладіть зверху шматочок вершкового масла, щоб запобігти утворення скоринки – масляна плівка нам у цьому допоможе. Ви можете сміливо зберігати соус Бешамель в холодильнику 2-3 дні.

Варто почитати: