Рецепт засолки моркви на зиму

чи Знаєте ви, що як і будь-які інші овочі, моркву теж можна консервувати в різноманітних маринадах? Ми розповімо про самому доступному і простому способі заготівлі цього овоча. Засолювання моркви на зиму вам дуже знадобиться. Ви зможете просто відкрити баночку і додати її в салати, супи, борщі, плов, вінегрет і так далі. Дуже просто та зручно. Не доведеться спеціально чистити морквину або варити, а якщо треба буде її натерти, ви дістанете шматочки з банки і натрете.

Інгредієнти для розсолу (на 2 л води):

  • 2 кг моркви
  • 330 грам солі

Приготування:

  • Очистіть і вимийте овочі.
  • Маленьку морквину можна солити цілою, велику треба порізати на шматки завдовжки 4 див.
  • Підготовлену моркву перекладіть у воду і варіть 7 хвилин.
  • Потім остудіть і розкладіть по підготовленим банкам.
  • Приготуйте розсіл: закип’ятіть воду з сіллю.
  • Розсіл залийте в банки, накрийте кришками і стерилізують 45 хвилин.

Така засолювання моркви не вимагає багато часу, але взимку ви оціните всі її переваги. Крім цього, вона сама по собі – прекрасна закуска.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *