Салат Кавунова зубчик

Я вважаю, що святкові салати повинні бути не тільки смачними, але і красиво оформленими, тому завжди люблю експериментувати. Дуже эфектный і оригінальний салат можна приготувати до будь-якого свята – салат «Кавунова часточка». Продукти в цій страві не треба змішувати, а просто викладати шарами, тому кожен у страві знайде в салаті щось по своєму смаку.
Готується салвт дуже просто: компоненти треба викласти шарами у формі півкола. Потрудитися доведеться трохи тільки над його прикрасою. А в результаті – чудовий салат, так схожий на насправді на справжню кавунову часточку.!

Інгредієнти:

  • 550 р – м’яса (курячого)
  • 350 г печериць
  • 3-4 шт. – лука
  • 4 стіл. л – рафінованого рослинного масла
  • 4 стіл. л – маргарину або масла
  • 4 – яйця (варені круто)
  • 4-5 шт. – помідорів
  • 4-5 шт. – огірків
  • 180 г сиру
  • 1,5 пачки — майонезу
  • 1 пучок (невеликий) – лука зеленого
  • для прикраси – маслини темного кольору

Приготування:

  • М’ясо треба попередньо зварити, остудити і дрібно порізати.
  • Щампиньоны з цибулею нарізати маленькими кубиками і смажаться на рафінованій рослинній олії з додаванням вершкового масла.
  • Яйця нарезаюься маленькими кубиками.
  • Викладаються інгредієнти на тарілку акуратними шарами у формі півкола.
  • Спочатку викладається півколом м’ясо, потім печериці з цибулею, в кінці яйця.
  • Всі верстви необхідно змащувати майонезом.
  • Огірки нарізати тоненькою соломкою, помідори – на дуже маленькі кубики.
  • Вся зелень дрібно подрібнюється, сир натирається дрібно або крупно.
  • Зверху салат рясно посипається натертим сиром і потім прикрашається помідорами, огірками, нарізаної зеленню – у формі кавунової часточки.
  • З темних маслин робиться прикраса, що нагадує «кісточки».

Уявляєте, як будуть здивовані гості, побачивши такий оригинальнвй «кавунчик»”? І, незважаючи на те, що цей салат не має абсолютно нічого спільного з кавуном – всі прийдуть у захват! Салат “Кавунова часточка” не тільки фантастично ефектний, але і дуже смачний. Приготуйте обов’язково – рекомендую!

Варто почитати: