Салат Мімоза з морквою і яблуками

Салат «Мімоза» неймовірно популярний ще з Радянських часів. Більшість хазяєчок так і готують його звичним, класичного варіанту. Насправді, існує чимало інших, часом оригінальних, варіацій смачного страви.

Одним з таких і є салат «Мімоза» з морквою і яблуками. Смак пікантний, оригінальний, неповторний. Плюс до всього – страва виходить дієтичним!

Вам знадобиться:

  • 2 шт. – ріпчастої цибулі
  • 4 – варених круто яйця
  • 4 шт. – кислих яблук
  • 4 шт. – середньої моркви
  • 1 баночка – консервованого тунця
  • 1 упаковка – майонезу
  • за смаком – сіль
  • перець

Приготування:

  • Готуємо всі інгредієнти і викладаємо їх у салатницю шарами – все, як і при класичному варіанті приготування.
  • Очищаємо від шкірки і серцевини яблука, натираємо на тертці – це перший шар (можна збризнути соком лимона, щоб не темніли).
  • консерви зливаємо сік, виделкою подрібнюємо шматочки риби, викладаємо на яблука.
  • Потім додаємо нарізаний на дрібні кубики цибулю.
  • Перемазываем майонезом.
  • Окремо натираємо білки і жовтки.
  • Білки потім викладаємо на цибульний шар.
  • Натираємо сиру моркву, кладемо на цибулі, шар змащуємо майонезом.
  • На завершення посипаємо все яєчним жовтком.
  • Ставимо для просочення на 2 години в холодильник

Дуже красиво викладати салат в формочку. Потім досить зняти і салат виглядає особливо оригінально. Смак такого страви захопить вас своєю легкістю, адже ми не використовували в ньому масла. Спробуйте, вам сподобається!

Варто почитати: