Салат з качиною грудкою і каштанами

Цей пікантний салат з качиною грудкою і каштанами, по праву, повинен зайняти почесне місце на вашому столі. У французькій кухні каштани є невід’ємною частиною в приготуванні багатьох страв. Їх подають до м’яса, додають в різні холодні закуски, ними фарширують курку, та й просто їдять. У кавказькій кухні каштани подаються в якості гарнірів і з них готують супи.Це настільки універсальний продукт харчування, що з них можна приготувати безліч страв! До того ж він не дорогий, смачний і цілком доступний.

Інгредієнти:

  • 40 г родзинок
  • 3 шт. – філе качиної грудки
  • 250 г брокколі
  • 4 стіл. л. – оливкова масло
  • 1 лимон – потрібно тільки сік
  • 380 р – каштани
  • 2 шт. – червоний лук
  • приправи – сіль, мелений тмин, перець

Приготування:

  • Натріть качине філе сіллю, кмином і перцем.
  • Запечіть її в духовці (при 160 градусах до готовності.
  • Коли м’ясо остигне, наріжте його великими скибочками.
  • Каштани треба теж запекти в духовці близько півгодини ( 30 хвилин при 150 градусах).
  • Після цього очистіть їх.
  • Наріжте цибулю.
  • Брокколі відварити (не більше 4 хвилин) і розділіть на великі суцвіття.
  • Змішайте всі підготовлені інгредієнти і залиште постояти 10 хвилин.
  • Приправити салат сумішшю з свіжовичавленого лимонного соку з оливковою олією.
  • В кінці додайте родзинки.

Каштани чудово поєднуються з різними прянощами, м’ясом і овочами. Салат з качиною грудкою дуже оригінальний за смаком. Впевнена, ви такого ще не пробували і будете задоволені. Каштани займуть гідне місце для приготування ваших нових кулінарних шедеврів».

Спробуйте і переконайтеся!

Варто почитати: