Салат з кальмарів з морквою по-корейськи в оригінальній заправці

Цей салат захопить не тільки всіх вегетаріанців і любителів морепродуктів, але і тих, хто любить по-справжньому вишукані страви. В салаті до тонкощів збалансовані всі продукти, тому смак його приводить в захоплення своєю незвичністю і навіть деяким благородством. Насправді, салат з кальмарів з морквою по-корейськи в оригінальній заправці, готується з самих звичайних продуктів! Саме в цьому його головна фішка.

Блюдо відмінно підходить не тільки до сімейного обіду або вечері, але і стане справжньою родзинкою будь-якого святкового столу.

Вам знадобиться:

  • 30 мл – 9% оцту
  • 600-650 р – кальмарів (свіжоморожених)
  • 40 мл – рослинного масла
  • 700 г моркви
  • 1 головка часнику
  • 30 г цукру
  • 30 г глутамату натрію
  • за смаком – чорний перець
  • перець червоний
  • сіль
  • меленого коріандру

Приготування:

  • Промиваємо і очищаємо моркву, потім шаткуємо її на «корейської» тертці.
  • Очищаємо від плівок розморожених кальмарів, кладемо в киплячу воду, проварюємо не більше 5 хвилин (важливо не переварити, інакше вони стануть «гумовими»).
  • Потім промиваємо кальмарів у холодній воді і нарізаємо на тоненькі смужки.
  • Змішуємо рослинне масло з двома видами перців, поступово вливаємо оцет, додаємо сіль і глутамат натрію, на завершення вводимо подрібнений часник, виходить заправка.
  • поливаємо Заправкою нашатковану моркву, залишаємо постояти при кімнатній температурі приблизно на 1-1,5 години.
  • Додаємо нарізані кальмари, перемішуємо всі інгредієнти.

Особисті враження: морепродукти чудово поєднуються зі спеціями і заправкою. Смак дуже приємний – солодко-кислий, а інгредієнти при цьому виходять приємно хрусткими. Спробуйте такий незвичайний, але дуже оригінальний салат з кальмарів – вам сподобається!

Варто почитати: