Салат з креветками, сиром, пекінською капустою

Дуже оригінальний рецепт салату з креветками! Це фантастичне поєднання продуктів і одночасно яскраве блюдо. Такий салат з креветками, сиром, пекінською капустою неодмінно стане «родзинкою» вашого святкового столу!

Приготування дуже просте, перепелині яйця можна замінити курячими, якщо ви готуєте страву до повсякденного столу. А ось до святкового краще все-таки використовувати перепелині, вони підкреслюють зовнішній вигляд страви!

Вам знадобиться:

  • 150 г сиру твердих сортів
  • 600 г пекінської капусти
  • 20 шт. – яєць (перепелиних)
  • 300 г креветок
  • 100 мл – французького соусу
  • за смаком – спеції
  • сіль

Приготування:

  • Спочатку треба відварити креветки, для цього кладемо їх у киплячу воду, проварюємо після закипання не більше 5 хвилин (намагайтеся не переварити, інакше морепродукти стануть «гумовими» на смак).
  • Потім відкидаємо на друшляк, охолодити, очистити.
  • Занадто великі краще розрізати на шматочки.
  • Сир натираємо на дрібній тертці.
  • Промиваємо під холодною водою капусту, нарізаємо дрібно.
  • Відварюємо круто перепелині яйця, остуджуємо, нарізаємо на половинки.
  • Всі підготовлені інгредієнти перекладаємо в салатницю, приправляємо за смаком спеціями і сіллю.
  • Поливаємо соусом, перемішуємо (кількість соусу можна регулювати по своєму смаку або замінити на будь-який інший).

В принципі такий салат з креветками можна заправити майонезом, але французький соус робить його особливим, пікантним, додає неповторності смаком!

Варто почитати: