Салат з овочами, м’ясом і зеленню «Тбілісі» – страва грузинської кухні

Грузинська кухня – особлива і незабутня. Якщо ви хоч раз бували в Грузії, то напевно прийшли в захват від її національної кухні. Страви смачні, пікантні і дуже корисні. Навіть салати тут готують по-особливому. Запитайте у будь-якого грузина, проживає в будь-якому селищі та місті, який у нього улюблений салат і ви почуєте: «З овочами і зеленню».

Але салати тут незвичайні, вони заправляються особливими заправками. Виходить приголомшливо смачно! Давайте приготуємо традиційний грузинський салат з овочами, м’ясом і зеленню «Тбілісі». Тим більше, що це дуже просто!

Вам знадобиться:

  • 100 г волоських горіхів
  • 1 банка червоної квасолі
  • 5-6 зубчиків – часнику
  • 200 г відвареного м’яса (яловичини)
  • 1 – перець чилі
  • 2 шт. – фіолетового лука
  • 1 великий – солодкий перець
  • за смаком – сіль
  • свіжа кінза
  • приправа хмелі-сунелі
  • мелений перець
  • винний оцет
  • рослинне масло

Приготування:

  • Очищаємо всі перераховані овочі.
  • Нарізаємо цибулю тоненькими кільцями або півкільцями.
  • Перець нарізаємо кубиками або соломкою.
  • перцю чилі видаляємо насіння і дуже дрібно подрібнюємо.
  • М’ясо нарізаємо на кубики середнього або маленького розміру.
  • Подрібнюємо зелень і часник.
  • Зливаємо воду з квасолі, перекладаємо в миску (можна використовувати і варену квасолю).
  • До квасолі додаємо всі підготовлені овочі разом з м’ясом і зеленню.
  • Подрібнюємо горіхи в не дуже дрібну крихту, додаємо до решти інгредієнтів.
  • Приправляємо за смаком перцем, сіллю.
  • Готуємо заправку з рослинної олії і оцту (мені на цю порцію подобається така пропорція: 2 ложки винного оцту і 7 ложок олії, але ви можете змінювати на свій смак).
  • Заправляємо салат, залишаємо постояти при кімнатній температурі на 1 годину.
  • Викладаємо на блюдо, подаємо до столу.

Смачний і корисний салат готовий! У Грузії люблять гострі страви, тому перцю чилі кладуть набагато більше. Ми незвичні до таких страв, тому я вирішила зменшити його кількість. Так що вирішуйте самі – готуйте як я або додайте «гостроти» страви.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *