Салат з зеленої редькою і куркою

Простий і дуже ситний салат з зеленої редькою, який може стати відмінною закускою і вишуканим найкращою стравою на вашому столі, прикрасивши його не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і великою кількістю смаку, з яким мало яке блюдо зможе потягатися в пікантності! А дайкон, або японська редька, додасть вашому салату нотку витонченості, і соковитості смаку!

Продукти для салату з дайконом:

  • 150 грам дайкона
  • За 1 шт – морква і цибуля ріпчаста
  • 200 г ковбасного сиру
  • Зелений горошок
  • 2 курячих яйця
  • 2-4 картоплини
  • 750 грам курячої грудки
  • Оливкове масло
  • Сіль і перець.

Приготування салату із зеленим редькою:

  • Моркву і дайкон ретельно промийте, очистіть і натріть на крупній тертці в одну тарілку.
  • Додайте сіль, перець і перемішайте.
  • Ковбасний сир необхідно порізати дрібними кубиками.
  • Цибулину нарізаємо четвертинками колечка і маринуємо в невеликій кількості соку лимона 15 хвилин.
  • Зливаємо сік, що утворився в склянку, він нам ще знадобиться.
  • Якщо ви використовуєте заморожений зелений горошок, його треба залити окропом і вимочувати протягом 10 хвилин. Курячі яйця зваріть круто, остудіть в крижаній воді і, очистивши від шкаралупи, наріжте дрібними кубиками.
  • Картоплю ретельно вимийте і варіть, не знімаючи шкірки в добре просоленої воді до готовності.
  • Воду злийте, картопля очистіть, остудіть і поріжте кубиками або соломкою середньої величини. (Для більш ніжного салату картопля натирається на дрібній тертці)
  • Курячу грудку промийте в холодній воді і, проткнувши в декількох місцях зубочисткою, натріть сіллю і перцем, з невеликою кількістю оцту – дати настоятися протягом 10 хвилин.
  • Найкраще м’ясо приготувати заздалегідь, щоб воно встигло замаринуватися.
  • Варимо до готовності і, остудивши, нарізаємо кубиками.
  • З’єднайте всі інгредієнти, заправте оливковою олією і ретельно перемішайте.

  • Салат з куркою і зеленої редькою (дайконом) готовий!

Варто почитати: