Самогон з яблук. Як приготувати горілку в домашніх умовах

Як приготувати горілку в домашніх умовах

Приготувати горілку в домашніх умовах сьогодні – справа цілком звична, якщо не сказати більше – вигідне. Мотивуючим фактором є те, що краще і смачніше домашньої горілки, виготовленої в домашніх умовах і з натуральних продуктів, ні напою. Деякі віддають перевагу горілці саме домашнього приготування, в народі званої самогонка. А хіба це погано?! Така горілка ще в стародавні часи готувалася, адже у той час не було лікеро-горілчаних заводів. І не бачу нічого поганого в тому, що поділюся з вами одним з рецептів приготування цього напою. Тим більше, що з цим напоєм ніяка магазинна горілка не зрівняється. Адже яблука чудова сировина для улюбленого міцного напою.

Як приготувати самогон з яблук.

Перед тим, як робити самогон моєму 15 кг яблук у великій посуді. Вирізаємо хвостики і розрізаємо на чотири частини. Потім їх потрібно подрібнити або перемолоти до однорідної маси – кашки. Далі цю кашку висипаємо в 40-літровий казан де і готуватися напій. Яблучну масу заливаємо звичайною водою додаємо три кілограми цукру і пачку дріжджів.

Готову для бродіння суміш накриваємо марлею і ставимо в тепле місце для ходіння. Тепер доведеться почекати два тижні, щоб яблука перебродили і настоянка стала сладкою. І, нарешті, використовуємо самогонний апарати домашнього виробництва.

Приблизно за два-три години 40 літрів рідини вийде 7 літрів міцною яблучної настоянки.

Ні жару, ні похмілля від такого напою не буває.

Коли набридає чекати два тижні можна зробити й по іншому:

Два кілограми яблук моєму і дрібно нарізаємо. Висипаємо в скляну банку або каструлю і заливаємо двома літрами звичайної води. Додаємо 200 грам цукру і вичавлюємо сік з двох апельсинів. Закриваємо кришкою і залишаємо на 12 годин. Через пів доби яблучну суміш видавлюємо через марлю і перелити в глечик. Можна додати лід або долити сік. Пригощайтеся!

І насамкінець пропоную подивитися відео – самогонний апарати «Домашній».

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *