Щавлевий борщ у мультиварці

Чудовий щавлевий борщ, безумовно, можна готувати цілий рік – з консервованого або замороженого щавлю. Але, найсмачнішим страва виходить, звичайно ж, якщо готувати його в сезон щавлю – навесні або влітку.

Борщ можна готувати як з додаванням м’яса, так і без нього. Для більш насиченого смаку можна додавати свіжий шпинат, молоду кропиву або зелену цибулю. Приготування нескладне, особливо, якщо ви будете готувати щавлевий борщ у мультиварці. Швидко і просто ви приготуєте чудове ароматне, корисне, смачне блюдо!

Вам знадобиться:

  • 3 – яйця
  • 350-400 г – курячого або телячого м’яса
  • 0,5 склянки – рису
  • 300-350 р – щавлю
  • 2 шт. – ріпчастої цибулі
  • 80 мл – рослинного рафінованого масла
  • 4-5 шт. – середнього картоплі
  • 1 корінь пастернаку або петрушки
  • 2 шт. – невеликий моркви
  • за смаком лавровий лист
  • суміш перців
  • сіль
  • сметана
  • свіжа зелень

Приготування:

  • Промиваємо м’ясо в холодній воді, нарізаємо кубиками середнього розміру.
  • Ретельно промиваємо рис – до прозорості води.
  • Очищені овочі нарізаємо на невеликі кубики, моркву можна натерти на крупній тертці.
  • Промиваємо щавель, подрібнюємо (я люблю готувати разом зі шпинатом, в пропорції 1:1).
  • Встановлюємо в мультиварці режим «Випічка» або «Смаження», вливаємо в чашу рослинне масло, кладемо м’ясо з морквою і цибулею.
  • Трохи обсмажуємо, потім додаємо рис, корінь пастернаку (петрушки), картопля, приправляємо за смаком перцем, сіллю.
  • Вливаємо воду, встановлюємо програму «Суп» на 30 хвилин.
  • Поки все готується, відварюємо круто яйця, очищаємо і нарізаємо кубиками.
  • Подрібнюємо зелень.
  • Кладемо підготовлений щавель, лавровий лист, трошки зелені, нарізані яйця.
  • Таймер часу встановлюємо на 5 хвилин.
  • Подаємо до столу разом зі сметаною і свіжою зеленню.

Замість рису можна використовувати манку або гречану крупу. Яйця обов’язково відварювати додатково в борщі, можете покласти їх в тарілки при подачі. Тим, хто любить «кисленькі» страви, рекомендую додавати при приготуванні щіпку лимонної кислоти або 2-3 столові ложки лимонного соку. Насолоджуйтесь!

Варто почитати: