Шоколадний пудинг з журавлиною і сиром

Якщо ви любите шоколад, то вам дуже сподобається шоколадний пудинг з журавлиною і сиром, приготований за цим рецептом. Рецепт неймовірно простий і легкий у приготуванні, а смак дивовижний – десерт буквально тане в роті, а поєднання журавлини з шоколадом – фантастичне!

В принципі пудинги стали готувати у нас відносно недавно, і ми запозичили їх з англійської кухні. Але десерт відразу полюбився багатьма, і навіть з’явилися видозмінені рецепти, на «російський» лад. Саме такий пудинг ми з вами приготуємо! Захоплення і маса компліментів – гарантовані.

Вам знадобиться:

  • 250 мл – жирного кефіру
  • 150 мл – журавлинного соусу
  • 1 пакетик – ванільного цукру
  • 1 чайн. л. – соди
  • 1 чайн. л. – кориці
  • 2 – яйця
  • 100 г родзинок
  • 200 м – манки
  • 3 стіл. л. – какао
  • 200 г борошна
  • 250 г сиру будь-якої жирності
  • 150 г цукру

Приготування:

  • До манки вливаємо кефір, додаємо промитий ізюм і сир, ретельно вимішуємо – до однорідності.
  • Залишаємо постояти при кімнатній температурі на 40-60 хвилин, за цей час крупа гарненько набубнявіє.
  • Потім вводимо в масу цукор, ваніль, яйця, перемішуємо.
  • В окремій ємності змішуємо корицю з журавлинним соусом і содою (маса починає сильно пінитися, так і повинно бути), залишаємо постояти 5 хвилин.
  • Змішуємо обидві маси, додавши борошно – до однорідності.
  • Змащуємо форму для кексу маслом, викладаємо тісто.
  • Накриваємо пекарської папером щільно зверху, краще зафіксувати нитками.
  • В каструлю вливаємо воду (важливо, щоб вона доходила не більш, ніж до половини форми).
  • Ставимо форму в каструлю з водою.
  • Каструлю ставимо на водяну баню і готуємо пудинг 1,5 години.
  • Дістаємо, остуджуємо, витягаємо з форми.

І насолоджуємося фантастично солодко-кислим десертом з шоколадним смаком! Пудинг приїде вас у захват!

Варто почитати: