Смачний домашній щербет з вершковою «Корівки»

смачний домашній Щербет

смачний Вершковий щербет можна приготувати і в домашніх умовах. Пропоную вам рецепт щербету з цукерок «корівка», але цілком можна замінити їх на вершковий ірис. За цим рецептом готували в моєму дитинстві, якщо у вас не зберігся він – прошу, користуйтеся!

Необхідні продукти для щербету:

  • цукерки «корівка» – 800 г
  • вершки 10% – 200 г
  • 400 г – будь розсипчастого недорогого печива, типу «вершкове»
  • фундук – 400 г
  • ізюм – 250 г

Спосіб приготування щербету домашнього:

  • Розтопити цукерки (або ірис) на повільному вогні, безперервно помішуючи і потрохи додавати вершки.
  • Як тільки вони повністю розчиняться – знімаємо з вогню.
  • Пропускаємо печиво через м’ясорубку (або тертку) і вводимо по не многу в розтоплені цукерки – гарненько перемішуємо.
  • Горіхи обшпарити, зняти плівку і додати в отриману масу, а потім додаємо родзинки.
  • Вкладаємо в форму і відправляємо в холодильник.
  • Як тільки щербет застигне – наливаємо чай і чаюємо:)

Щербет домашній завжди виходить смачним – ви можете наповнювати його своїми улюбленими горішками або просто приготувати щербет з родзинками. У будь-якому випадку – просто домашня смакота!

Варто почитати: