Смачний торт Йогуртовий

смачний торт Йогуртовий

За цим рецептом йогуртовий торт готувала ще моя мама, вважаючи його кращим прикрасою будь-якого дитячого свята. Неодмінно приготуйте його в найближчі вихідні та оцініть цей рецепт йогуртового торта по достоїнству. Найпростіші продукти і найсмачніший торт, коржі якого просочуються йогуртом і прошарком тут будуть фрукти – полуниця і ківі. Просто приголомшливе поєднання дає приголомшливий результат. Смачний торт йогуртовий – смак нашого дитинства!

Для тіста коржів йогуртового тортика вам знадобляться:

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 150 г борошна
  • 70 г вершкового масла
  • лимон
  • трохи соди
  • ванілін
  • сіль

Для начинки і прикраси візьміть:

  • 300 г полуничного йогурту
  • 2 ківі
  • 200г полуниці свіжої або консервованої
  • 10 г вершків
  • 50 г шоколаду

Рецепт приготування смачного йогуртового торта:

  • Для початку приготуємо бісквіт, який і стане основою нашого йогуртового торта.
  • Відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій мисочці змішуємо 2 білка і один жовток з цукром до повного розчинення.
  • Додамо 50 грам вершкового масла кімнатної температури.
  • І, продовжуючи перемішувати, маленькими порціями висипаємо борошно, щоб тісто не осіло.
  • На дрібній тертці натираємо цедру половини лимона і кидаємо в миску, додаємо дрібку солі і ваніліну.
  • Беремо трохи соди на кінчику чайної ложки і видавлюємо на неї кілька крапель лимона. Після чого відправляємо в мисочку.
  • І в останній раз ретельно перемішуємо тісто до зникнення грудочок.
  • Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і заливаємо тісто.
  • Випікаємо при температурі 180-200 градусів від 15 до 25 хвилин.

Готовий бісквіт режим на тоненькі коржики, кожен з яких просочуємо йогуртом, і викладаємо по колу тонкі скибочки ківі, так щоб вони покривали звістка корж, після знову змащуємо йогуртом.

Далі, для покриття торта, робимо шоколадну глазур.

Для цього трьом на тертці шоколад, а потім розтоплюємо його на водяній бані разом з 1-2 чайними ложками вершків, не доводячи до кипіння. Так само для смаку і блиску, можна додати в глазур пів чайної ложки коньяку.
Верхній коржик і краю торта покриваємо шоколадом, чекаємо поки він застигне. Прикрашаємо ягодами і подаємо на стіл до чаю з розтопленим шоколадом.

Ми приготували з вами смачний йогуртовий торт, витративши всього не більше години.

Хіба не здорово – смачний торт і мінімум часу на його приготування.

Бажаю вам вдалого дня та приємного чаювання!

Пригощайтеся і надсилайте ваші відгуки, діліться рецептами.

  • Моя оцінка рецептом Йогуртовий торт – 10 балів ( з Десяти).

Варто почитати: