Смажені курячі стегна в мультиварці редмонд з манго і рисом

Смажені курячі стегна в мультиварці

Поспішаю поділитися ще одним рецептом приготування в мультиварці – швидко і смачно приготувати смажені курячі стегна в мультиварці тепер зможете і ви, слідуючи моїм радам. Як завжди, я не відкривала збірник рецептів і порушувала всі правила, прийняті для мультиварок. Приєднуйтесь, панове, все відмінно вийшло і без зайвих заморочок.

Продукти для маринаду курки:

  • Манго – 1/2 від цілої частини
  • Курячі стегна – 800 – 1000 грам
  • Помидорка – 1 невелика
  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез – 2-3 ст. ложки
  • Кетчуп томатний – 2 ст. ложки
  • Сіль
  • Перець білий,
  • Каррі,
  • Хмелі-сунелі й інші улюблені спеції.
  • Рис білий паровий – 2 склянки звичайних гранованих
  • Вода – 600-750 мл (щоб тільки трохи закрило рис)

Спосіб приготування:

  • гарненько Промийте курячі стегна під холодною проточною водою, очистіть від шкірки і плівок.
  • В глибоку миску покладіть курячі стегна та всі інші частини «маринаду»
  • М’якоть манго натираємо на середній тертці
  • Помідорки розрізаємо на 2 частини і теж натираємо на тертку
  • Додаємо майонез, кетчуп, часник в чеснокодавку і спеції

  • На цих фото добре видно пропорції всіх інгредієнтів…

  • Все ретельно перемішати і дати постояти в цьому маринаді хвилин 10-15.
  • Тепер наливаємо на дно чаші мультиварки 2-3 ст. ложки рослинної олії.
  • Викладаємо на дно курячі стегна і заливаємо зверху весь маринад.
  • Вибираємо з МЕНЮ режим СМАЖЕННЯ, встановлюємо кнопкою час 30 хвилин і кнопкою СТАРТ підтверджуємо свій намір) і закриваємо кришку. Всі.
  • Через хвилин 15-20 відкриваємо мультиварку і перевертаємо курку на іншу сторону.

Якщо у вас з’явитися не багато скоринка темнуватого кольору;, наче пригоріла, не лякайтеся – це з-за того, що в маринаді присутній манго і завдяки його солодкого соку і виходить така темна скоринка.

  • Через 10 хвилин, коли мультиварка подасть сигнал про повну готовність, можна сміливо виймати готові смажені курячі стегна і подавати з будь-яким гарніром.
  • Але я пішла далі))) і вирішила зробити в цьому маринаді рис.
  • Коли мультиварка подала мені сигнал, я засинала зверху 2 склянки білого парового рису і
  • Підлила приблизно 750 мл води (цю цифру я взяла з того, що в мірному графині було 1.5 літра води, а залишилося половина)

  • І зважилася поставити на режим ВАРІННЯ РИС-КРУПА, на 25 хвилин ( у мене це в автоматичному режимі, а тому я натиснула лише 2 кнопки – ВАРІННЯ РИС – КРУПА і СТАРТ.
  • Коли я спробувала готову страву з такими незвичайними продуктами, залишилася дуже задоволена.

  • При тому, що курячі стегна варилися з рисом ще деякий час, все ж скоринка смажена залишилася, але м’ясо стало ще ніжніше, шматочки просто тануть у роті.

Підсумок такий:

  • Манго просто зіграла найкращу роль в цьому блюді, справжня екзотика. Мій маленький синочок сказав, що ну курочка «просто смакота». Йому можна вірити, друзі.

  • Що стосується рису, то він, ввібравши в себе всі принади маринаду з манго, теж вийшов дуже смачним, що дозволяє мені сміливо сказати, що це блюдо сподобається практично всім.

Пробуйте, друзі і споживайте різні смаколики, витрачаючи менше часу, ніж зазвичай.

Варто почитати: