Солодкі котлети з моркви і яблук – легке, смачне пісне страву

Необов’язково готувати м’ясні або рибні котлети. Насправді з овочів виходить не менш чудове блюдо, наприклад, солодкі котлети з моркви і яблук.

Рецепт приготування сподобається не тільки тим, хто любить моркву і яблука, але і тим, хто дотримується посту, здорового способу життя, вегетаріанцям, охочим схуднути. Котлети оцінять і матусі, адже малюкам страва дуже подобається! Воно яскраве, смачне, апетитне. Приготування абсолютно не складна, і ви в цьому переконаєтеся.

Вам знадобиться:

  • 2 стіл. л. – цукру
  • 4 шт. – середньої моркви
  • 6 стіл. л. – манної крупи
  • 4 шт. – невеликих солодко-кислих яблук
  • 800 мл води
  • для обсмажування – рослинне рафіноване масло
  • для панірування – панірувальні сухарі

Приготування:

  • Промиваємо та очищаємо овочі і фрукти.
  • Натираємо моркву крупно, перекладаємо у сотейник або каструлю, вливаємо воду, тушкуємо на середньому вогні, поки вона стане м’якою.
  • Потім натираємо на тертці яблука, теж крупно, додаємо до моркви, всипаємо цукор і манну крупу (можна додати щіпку солі), перемішуємо.
  • Тушкуємо все, поки яблука стануть м’якими.
  • Знімаємо з вогню, охолоджуємо.
  • На сковорідці розігріваємо рослинне масло.
  • Формуємо котлетки, обвалюють у панірувальних сухарях, сплющує.
  • Обсмажуємо в олії на середньому вогні з двох боків до утворення світло-золотистої скоринки.
  • Подаємо в гарячому або холодному вигляді.

Подавати такі смачні солодкі котлети можна з варенням, сметаною, медом. Можна полити з шоколадною або карамельної глазур’ю – вийде чудовий десерт. Також спробуйте запекти їх в духовці і спробуйте поєднувати з іншими продуктами. Смачне, корисне блюдо різноманітить ваш повсякденний стіл!

Варто почитати: