Святковий салат з сьомгою – вишукано і дивовижно смачно!

Салати з такою чудовою, смачною рибкою, як сьомга, виходять незмінно вишуканими і володіють чудовим смаком! Святковий салат з сьомгою завжди стає фаворитом будь-якого столу і з’їдається в першу чергу.

Для приготування салату ви можете купити слабосолону сьомгу в магазині або засолите її самостійно. Так риба обійдеться вам дешевше, та й на смак буде смачніше. Зазвичай такий салат готують до свят. А так як попереду нас чекає безліч новорічних свят, то салат з сьомгою доведеться дуже до речі.

Вам знадобиться:

  • 400 г майонезу
  • 500 г слабосоленої сьомги
  • 4-5 шт. – ріпчастої цибулі
  • 4 шт. – кисло-солодких яблук
  • 300 г сиру твердих сортів
  • 4-5 – варених яєць
  • 4-5 шт. – вареної картоплі
  • 60-70 мл – рослинного рафінованого масла

Для оформлення:

  • 220 г червоної ікри
  • салатні листя

Приготування:

  • Спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти.
  • Окремо дрібно натираємо яєчні жовтки і білки.
  • Очищену картоплю натираємо крупно.
  • Очищаємо цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями, обсмажуємо до готовності у рослинній олії.
  • Рибу нарізаємо шматочками невеликих розмірів, краще всього квадратними.
  • Окремо натираємо сир і яблука (можна натирати і дрібно, і крупно).
  • В салатницю викладаємо по черзі інгредієнти, перемазуючи кожен раз майонезом.
  • Спочатку треба викласти обсмажену цибулю, потім сьомгу, картоплю, яблука, натертий сир, білок яєць, і останнім викладаємо шар з жовтків.
  • Змащуємо зверху майонезом і прикрашаємо салатними листям, сьомгою та ікрою.
  • Ставимо страву для просочення на 4-5 годин в холодильник.

Салат з сьомгою виглядає дуже барвисто! Сьомгу можете замінити на будь-яку іншу червону рибу. Дивуйте всіх своїми кулінарними талантами, готуючи незвичайні і оригінальні страви!

Варто почитати: