Сирна паска шоколадна. Великдень без випікання

Головний атрибут великоднього святкового столу – паски і паски. Особливо смачними виходять сирні паски. Вони бувають різними: заварними, вареними, сирими. Але в будь-якому випадку виходять фантастично смачними.

Пропоную вам приготувати один з варіантів, без випікання сирну паску шоколадну. Додатково можете додати при приготуванні цукати, апельсинову або лимонну цедру або родзинки – все залежить від ваших смакових уподобань. Головна відмінність такої пасхи – її форма. Вона повинна уособлювати собою Голгофу, мати форму своєрідної піраміди. Для цього використовуються спеціальні розбірні дерев’яні форми.

Вам знадобиться (на 2 великодня):

  • 250 г – чорного шоколаду
  • 300 м – в’яленої вишні або цукатів
  • 1,5 кг сиру (жирність будь-яка)
  • 150 г будь – яких горіхів (на ваш смак)
  • 250 г розм’якшеного вершкового масла
  • 500-600 мл – жирних вершків
  • 4 – яйця
  • 20 г ванільного цукру
  • 250 г – цукру

Приготування:

  • Спочатку сир необхідно обов’язково перетерти через сито, краще зробити це двічі.
  • Потім змішуємо сир з вершковим маслом, попередньо розтопивши його і охолодивши.
  • Перетираємо яйця з ваніллю і цукром, вливаємо вершки, ставимо на помірний вогонь.
  • Після того, як закипить, варимо, безперервно помішуючи до загустіння, але не більше 5-7 хвилин.
  • Охолоджуємо до кімнатної температури.
  • Шоколад розтоплюємо на водяній бані, також трохи охолоджуємо.
  • Подрібнюємо горіхи качалкою або в блендері.
  • З’єднуємо сирну і вершкової маси, перемішуємо.
  • Потім вливаємо розтоплений шоколад, відразу додаємо подрібнені горішки разом з цукатами (в’яленими вишнями).
  • Все вимішуємо до однорідної пишної маси.
  • Складаємо марлю в 2-3 шари, застеляємо нею форми, залишаючи звисати краю.
  • Викладаємо приготовану масу, прикриваємо краями марлі.
  • Потім ставимо в миску або на тарілку (це необхідно, так як буде витікати сироватка).
  • кладемо Наверх вантаж, ставимо на 12-14 годин в холодильник.
  • Дістаємо, акуратно перевертаємо на блюдо, прибравши марлю.
  • Прикрашаємо на свій смак.

Зазвичай прийнято прикрашати таку пасху зображеннями квітів, паростків рослин, хрестами, літерами (ХВ). Усіма символами воскресіння Христа. Веселих вам свят. Христос воскрес!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *