Сирне бланманже з фруктами

Сирне бланманже з фруктами — дуже корисний і фантастично смачний сирний десерт французької кухні. У Франції спочатку для приготування використовували тільки мигдальне молочко і додавали крохмаль. В наш час кулінари готують це блюдо зі звичайного молока і використовують замість крохмалю желатин. Ягоди і фрукти можна брати абсолютно різні. Це залежить від вашого смаку або сезону!

Інгредієнти (на 10 порцій):

  • 380 р — сиру
  • 140 мл. — молока
  • 120 г сметани
  • 120 г — цукру
  • 15 г желатину
  • фрукти

Приготування:

  • Почнемо приготування з підготовки сиру і протремо його не менше двох разів через сито.
  • Потім до сиру треба додати цукор зі сметаною, перемішати.
  • Желатин залити теплим молоком (половина порції), після чого залишити на 20 хвилин набухати.
  • Інше тепле молоко вливається в желатин тільки після того, як він набубнявіє.
  • Фрукти нарізати на невеликі шматочки і акуратно перемішуються з сирною масою.
  • Потім додається желатин і все знову перемішується.
  • Отриману масу треба розлити по креманках або невеликих формочках і поставити на 5 годин в холодильник.

Сирне бланманже — неймовірно ніжний і дуже корисний десерт, який однаково подобається дорослим і малюкам. Цей чудовий десерт призводить всіх у захват!

Варто почитати: