Тістечка-меренги з фруктами – повітряне ласощі

Одними із самих чудових, смачних, ароматних десертів, є фруктові. Щоб ви не приготували, торт, мафіни, пироги, тістечка, можете бути впевненими – вийде чудово! До святкового столу, наприклад, можна приготувати чудово повітряні тістечка-меренги з фруктами.

Принадність ще і в тому, що готувати такі тістечка можна з різними ягодами, фруктами, змінюючи за смаком або по сезону. Тим більше, що придбати свіжі продукти можна не виходячи з дому, доставка фруктів Бутово – це висока якість, доступні ціни, високий сервіс, широкий вибір на всі смаки!

Вам знадобиться для меренги (на 12-16 тістечок):

  • 1 чайн. л. – лимонного соку
  • 8 – білків яєць
  • 1 стіл. л. – винного оцту
  • 360 г дрібного цукру
  • 3 стіл. л. – крохмалю (кукурудзяного)
  • 1 пакетик – ванільного цукру

Крем:

  • 6 стіл. л. – цукрової пудри
  • 450 мл – жирних вершків
  • на смак фрукти або ягоди

Приготування:

  • Беремо папір для випікання, з допомогою блюдця або невеликий тарілки малюємо коло необхідного розміру.
  • Вирізаємо кружечки.
  • Змішуємо цукор з ванільним цукром, подрібнюємо за допомогою блендера – нам необхідна дуже дрібна суміш.
  • Відкладаємо в сторону 3-4 столових ложки цукрової суміші і перемішуємо з кукурудзяним крохмалем.
  • До білків додаємо лимонний сік, збиваємо міксером на високій швидкості – до пишної, повітряної маси.
  • Продовжуємо збивати, але тепер на малих обертах, і водимо поступово решту цукрову суміш.
  • На завершення все збиваємо знову на високих обертах – до стійких, твердих піків.
  • Додаємо цукор з крохмалем, вливаємо оцет, перемішуємо дуже акуратно, обережними круговими рухами – до однорідної маси.
  • Викладаємо масу на кружечки з паперу, роблячи краю більш високими, ніж серединки.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 110 градусів духовку, випікаємо меренги 1,5 години.
  • За цей час тістечка покриються скоринкою, а в серединці будуть мягонькими.
  • Залишаємо остуджуватися, і переходимо до приготування крему.
  • ретельно Збиваємо вершки (важливо, щоб вони були охолодженими).
  • Додаємо цукрову пудру, знову збиваємо – до повітряних, м’яких піків.
  • Фрукти або ягоди треба помити і обсушити.
  • У центр тістечок викладаємо крем.
  • Прикрашаємо шматочками нарізаних фруктів або ягодами.
  • Акуратно перекладаємо на блюдо, подаємо до столу.

Додатково такі чудові тістечка можна полити карамельної або шоколадною глазур’ю, посипати подрібненим шоколадом, горіхами. Особисті враження: десерт буквально тане в роті, а поєднання меренги з фруктами – чарівне!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *