Тістечка «Шоколадні яйця» до Великодня

А на десерт пропоную приготувати тістечко «Шоколадні яйця» до світлої Пасхи. Це чудові тістечка сподобаються всім, а готувати їх можна і не тільки з цієї нагоди, спробуйте один раз і вирішите самі.

Для приготування 8-10 тістечок:

  • Печиво цукрове («Топлене молоко», «До чаю» тощо) – 320 г,
  • масло вершкове-60 г,
  • молоко – 100 мл
  • ванільний цукор 2 ч. ложки
  • згущене молоко 2 ст. ложки
  • какао 1 ч. ложка
  • кокосова стружка 3 ст. ложки.

для глазурі:

  • шоколад 75 г
  • молоко 2 ст. ложки
  • масло вершкове 1 ст. ложка.

для прикраси:

  • кокосова стружка,
  • біла глазур,
  • кольорова посипання – за бажанням.

Приготування:

  • Підігрійте молоко зі згущеним молоком, какао і ванільним цукром.
  • Доводимо до кипіння і трохи остудіть.
  • Додати м’яке масло, перемішати.
  • Печиво подрібнити, змішати з кокосовою стружкою і висипати в приготовлену суміш.
  • Ретельно перемішати.
  • З отриманого тіста зліпити тістечка, надавши їм форму яєць, і поставте в холодильник для застигання на кілька годин.
  • Візьміть невелику миску покладіть масло, подрібнену плитку шоколаду і додайте молоко.
  • Розтопіть, безперервно помішуючи до отримання однорідної глазурі.
  • Умочіть в неї тістечка, поки глазур не застигла.
  • Посипте яйця кокосовою стружкою або кольоровий обсипанням.
  • Якщо хочете прикрасити білою глазур’ю, то яйця треба охолодити, давши шоколаду застигнути.
  • Готові тістечка поставити в холодильник, щоб глазур застигла.

Варто почитати: