Тістечка з маскарпоне – неймовірно ніжний десерт

З італійським сиром маскарпоне можна готувати неймовірно смачні кондитерські вироби і креми. Вони не тільки ніжні і дуже повітряні, але і приголомшливо смачні! Переконайтеся в цьому, приготувавши тістечка з маскарпоне.

Смак десерту настільки захопить вас, що ви будете готувати десерти постійно – і в будні, і в свята. Так як маскарпоне коштує досить недешево, то для сімейного чаювання приготуйте такі тістечка з сиром, перетертим через сито. Ну а в свята, краще розщедритися!

Вам знадобиться:

  • 1 – стручок ванілі
  • 300 г борошна
  • 800 мл – жирних вершків
  • 300 г вершкового масла
  • 800 м – маскарпоне
  • 150 г цукрової пудри
  • 40 г желатину
  • 3 – жовтка яєць
  • 150 г цукру
  • 40 м – какао
  • 400 мл – молока
  • за смаком – персикове варення
  • свіжі ягоди

Приготування:

  • У мисці змішуємо цукрову пудру з жовтками, потім додаємо какао, масло і борошно.
  • Вимішуємо тісто до однорідності, щоб не залишалися грудочки, краще за все збити міксером.
  • Застеляємо деко папером для випічки, виливаємо тісто рівномірним шаром.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 10 хвилин, охолоджуємо корж.
  • Желатин заливаємо невеликою кількістю води.
  • Змішуємо 300 мл вершків з молоком, ставимо на вогонь, доводимо до закипання.
  • Додаємо стручок ванілі з цукром, проварюємо, постійно помішуючи, 5-7 хвилин.
  • Знімаємо з вогню, поступово вливаємо набряклий желатин, перемішуємо до розчинення гранул, залишаємо остигати.
  • Викидаємо стручок ванілі.
  • Збиваємо вершки, змішуємо з маскарпоне, водимо в загальну масу, акуратно перемішуємо.
  • На корж викладаємо крем з маскарпоне, ставимо до повного застигання у холодильник.
  • Прикрашаємо ягодами і варенням (можна використовувати будь-яке інше).
  • Нарізаємо на тістечка, подаємо до столу.

І починаємо насолоджуватися неймовірно смачними і дуже ніжними тістечками! Приготуйте, вам сподобається.

Варто почитати: