Торт на день народження «Сластьона»

торт на день народження Сластьона
торт на день народження синові вирішила спробувати спекти заздалегідь, щоб визначитися який займе перше місце в списку «претендентів»! Цей рецепт знайшла у Віри Широковой – щиро дякую за рецептик – пишне тісто, м’яке і смачне!!!
Торт на день народження – необхідні продукти:
- Яйця – 4 шт.
- Кефір або сметана – 1 стакан
- 300-400 грам цукру (1.5 склянки)
- 150 грам рослинної олії б/запаху
- 1 пакетик ваніліну
- 1 пакетик розпушувача
- 300 грам борошна
Для торта готуємо заварний крем з наступних продуктів:
- 1 яйце,
- 2 ст. ложки борошна,
- 1/2 склянки цукру,
- 2 ст. ложки какао,
- 300 мл молока,
- 100 грам слив. масла.
Торт на день народження прикрасимо:
- вишнею ( ягоди можна взяти з варення),
- горіхи мелені ( мигдаль),
- не багато згущеного молока.
Для просочення коржів для торта – візьміть вишневий сироп.
Рецепт приготування торта на день народження:
- Збиваємо яйця з цукром і ваніліном
- додаємо рослинне масло
- додаємо кефір і вмішуємо борошно з розпушувачем.
- Форму застелити пекарським папером і вилити тісто.
- Випікати в розігрітій духовці 180 градусів близько 30-35 хвилин.
- Виймаємо, остуджуємо, розрізаємо на 2 коржа.
- Просочуємо вишневим сиропом.
Готуємо заварний крем для торта:
- ставимо на водяну баню і варимо, постійно помішуючи, до загустіння.
- Охолодити, збити міксером, додаючи м’яке вершкове масло.
промазуємо Кремом коржі і боки торта.
На крем наносимо маленькими крапельками згущене молоко і вимальовуємо візерунок за допомогою зубочистки.
Укладаємо вишеньки і обсипаємо боки торта меленими горіхами.
Ставимо торт в холодильник на ніч для просочення.
Торт на день народження «Сластьона» готовий!
Варто почитати: