Торт на день народження «Сластьона»

торт на день народження Сластьона

торт на день народження синові вирішила спробувати спекти заздалегідь, щоб визначитися який займе перше місце в списку «претендентів»! Цей рецепт знайшла у Віри Широковой – щиро дякую за рецептик – пишне тісто, м’яке і смачне!!!

Торт на день народження – необхідні продукти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Кефір або сметана – 1 стакан
  • 300-400 грам цукру (1.5 склянки)
  • 150 грам рослинної олії б/запаху
  • 1 пакетик ваніліну
  • 1 пакетик розпушувача
  • 300 грам борошна

Для торта готуємо заварний крем з наступних продуктів:

  • 1 яйце,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 1/2 склянки цукру,
  • 2 ст. ложки какао,
  • 300 мл молока,
  • 100 грам слив. масла.

Торт на день народження прикрасимо:

  • вишнею ( ягоди можна взяти з варення),
  • горіхи мелені ( мигдаль),
  • не багато згущеного молока.

Для просочення коржів для торта – візьміть вишневий сироп.

Рецепт приготування торта на день народження:

  • Збиваємо яйця з цукром і ваніліном
  • додаємо рослинне масло
  • додаємо кефір і вмішуємо борошно з розпушувачем.
  • Форму застелити пекарським папером і вилити тісто.
  • Випікати в розігрітій духовці 180 градусів близько 30-35 хвилин.
  • Виймаємо, остуджуємо, розрізаємо на 2 коржа.
  • Просочуємо вишневим сиропом.

Готуємо заварний крем для торта:

  • ставимо на водяну баню і варимо, постійно помішуючи, до загустіння.
  • Охолодити, збити міксером, додаючи м’яке вершкове масло.

промазуємо Кремом коржі і боки торта.

На крем наносимо маленькими крапельками згущене молоко і вимальовуємо візерунок за допомогою зубочистки.

Укладаємо вишеньки і обсипаємо боки торта меленими горіхами.

Ставимо торт в холодильник на ніч для просочення.

Торт на день народження «Сластьона» готовий!

Варто почитати: