Торт Поль Робсон

торт Поль Робсон користується величезною популярністю і має величезну кількість запитів у мережі і шанувальників. Я теж вирішила його зробити, взявши рецепт одразу з трьох джерел. Свою думку з цього рецепту я залишу, як завжди , в кінці даної статті.

Продукти для коржів звичайні:

1 яйце, 2 ст. ложки сметани, 1 склянку цукру, 1 склянку борошна, 2-3 ст. ложки какао, 1/2 ч. ложки соди. Якщо любите білі коржі, значить какао додавати не потрібно)…

Майже всі джерела пропонують зробити прошарок – корж з горіхів і родзинок.

Для прошарку знадобиться:

1 склянку будь-яких подрібнених горіхів,

1 склянка цукру,

1 склянку родзинок,

1 склянку борошна,

2 яйця,

сода на кінчику ножа.

Має вийти круте тісто, викладаємо його у форму і випікаємо пиріг. Цей корж і називають прошарком між двома основними коржами…

Для крему знадобиться:

150 мл сметани або вершків, 3 жовтки, 1 ч. л. борошна, 150 г цукру. Поставити на вогонь і дати трохи поваритися, до загустіння, не доводячи до кипіння і охолодити.

В окремому посуді розтираємо:

1 пачку розм’якшеного масла +

1 столову ложку цукру.

Додаємо до отриманої масі , крем, ванілін і перемішуємо до однорідної маси. Крем готовий. Ще для гладкості можна додати багато лимонного соку, але це за бажанням.

Приступаємо до варінні сиропу:

1 склянку води,

1 склянка цукру,

2 ст. ложки коньяку.

Тепер викладаємо на блюдо, на якому будемо подаватися наш торт, корж, просочити сиропом, змастити кремом. Наступним буде корж-прошарок, знову просочуємо сиропом, наносимо крем і закриваємо залишився коржем -просочуємо сиропом і….
можна змастити шоколадною глазур’ю, рецепт тут>>>. Або як вам подобається.

Отже, переходимо до самої улюбленої моєї частини в статті – це оцінки цим рецептом і моїм зауваженням.

По-перше, хочу сказати, що належної моєї уваги він не заслужив…

Цей торт, який так хвалять в мережі, на мій погляд дуже банальний за смаком. Особливо мені не сподобалося, і я згадувала про це в іншому рецепті, здається в горіховому тортику, що мені взагалі не подобаються такі прошарки і додавання горіхів в тісто коржа тому, що скільки б ви не просочували його, торт залишається сухуватим… Якогось особливого смаку він не надав торту, а зайняв додатково час і продукти. Ну і крем, який пропонували

Варто почитати: