Торт Пташине молоко з ягідним желе ніжне, як суфле!

Торт «Пташине молоко» і сам по собі смачний. Його люблять практично всі, але особливо ласуни. Хазяєчки полюбили десерт за простоту приготування. Але сьогодні ми будемо готувати відомий всім торт у новій інтерпретації – більш оригінальною, смачною і приголомшливо красивою. Це – торт «Пташине молоко» з ягідним желе – настільки ніжний, що за смаком нагадує суфле.

Для приготування чудового торта можете використовувати будь-яке фруктове (ягідне) желе по своєму смаку. Особисто я в цей раз готувала десерт з полуничним желе.

Вам знадобиться:

  • 250 мл – сметани будь-якої жирності
  • 250 мл – вершків будь-якої жирності
  • 2/3 склянки – цукру
  • 25 г желатину
  • 2/3 склянки – молока
  • 2 склянки води
  • 1 упаковка – магазинного желе
  • харчовий барвник

Приготування:

  • Переливаємо в каструльку молоко, додаємо желатин, ставимо на помірний вогонь, тримаємо, постійно помішуючи.
  • До закипання не доводимо, тільки до розчинення гранул, потім знімаємо з вогню і залишаємо остуджуватися до теплого стану.
  • В миску вливаємо сметану разом з вершками, всипаємо цукор, все ретельно збиваємо міксером до однорідної маси.
  • За цей час молоко охололо до необхідної температури.
  • Вливаємо желатинову масу до сметано-вершковою, збиваючи міксером.
  • Викладаємо у форму для застигання більшу частину маси.
  • Ставимо для застигання у холодильник.
  • До другої порції додаємо трохи харчового барвника, змішуємо, виливаємо на застиглий шар.
  • Ставимо в холодильник.
  • Доводимо воду до закипання, розчиняємо в ній ягідне (фруктове) желе.
  • Охолоджуємо до кімнатної температури, заливаємо зверху торт.
  • Ставимо до повного застигання в холод на 3-4 години.

Якщо не хочете використовувати харчовий барвник, то можна до маси додати трохи фруктового соку або подрібнених фруктів (ягід). Насолоджуйтесь!

Варто почитати: