Торт Шоколадний «Горіховий десерт»

торт Шоколадний

Торт Шоколадний «Горіховий десерт» пекла навмання, без особливого рецепту. Просто, виходячи з наявності продуктів… Два види коржів, чотири види горіхів, крем заварний з праліне з фундука… Пропоную вам повторити – вийшло цілком смачно:) А тут можна дізнатися як приготувати кокосове печиво без борошна, дуже смачне ласощі.

Торт Шоколадний – продукти для 1-го виду тіста:

  • 4 білка
  • щіпка солі
  • 2/3 склянки цукру
  • 100 грам волоських горіхів
  • 4 ст. ложки борошна
  • 2-4 краплі лимонного соку або щіпка лимонної кислоти.

Рецепт приготування шоколадного торта:

  • Білки збити до стійкої піни з дрібкою солі, декількома краплями лимонного соку і цукром.
  • Додати в масу змелені в порошок волоські горіхи, борошно – все добре перемішати.
  • Випекти два коржі при температурі 150 – 170С до золотистого кольору (краще, в силіконовій формі).
  • Охолоджені коржі легко виймаються з форми, якщо перевернути її і злегка вивернути краю, корж відокремлюється і залишається цілим, незважаючи на крихкість.

Продукти для другого виду коржів для торта шоколадного:

  • 2 яйця
  • 3 жовтки
  • 1/2 склянки цукру
  • 150 грам сметани
  • 1/2 ч. ложки соди (гашена)
  • 4-5 ст. ложок какао
  • 100-150 грам арахісу
  • борошно

Рецепт приготування другого виду коржів для торта шоколадного:

З’єднуємо 2 яйця, 3 жовтки (що залишилися від попереднього, а один жовток піде в заварний крем…) з цукром, сметаною, содою, погашеної лимонним соком, какао-порошок і додати подрібнений підсмажений арахіс, і борошна стільки, щоб тісто було як густа сметана (але текучим, щоб розпливлося по формі).

Випекти корж охолодити і розрізати на два…

Для крему знадобиться праліне з фундука та цукру:

  • 100 грамів фундука
  • 100 грам цукру
  • 1 жовток
  • 1 ст. ложка крохмалю
  • 3 ст. ложки молока
  • 500 мл молока
  • 120 грам цукру
  • 1 пакетик ваніліну
  • 1 пачка вершкового масла

Рецепт приготування праліне для шоколадного торта:

  • Фундук обсмажити і обшелушить, знову пололжить на сковорідку, додати цукор.
  • Помішуючи, довести до карамелізації цукру (поки цукор не розтане і не стане золотисто-коричневого кольору). Важливо не перетримати, щоб не підгоріло!
  • Вилити карамель з горіхами на пергамент або тефлоновий (або силіконовий) лист і дати повністю охолонути і затвердіти.
  • Потім, поламати на шматочки і змолоти в блендері.
  • Жовток змішати з крохмалем і 3 ст. л. молока.
  • В окремому посуді нагріти молоко, додати в молоко 120 грам цукру і ванілін, довести до кипіння.
  • В кипляче молоко влити суміш з жовтком, постійно збиваючи, дати суміші заваритися (поки не загусне).
  • Зняти з вогню, дати охолонути.
  • Додати до крему розм’якшене вершкове масло, горіхово-карамельну суміш і можна, додати розтоплений шоколад 50г.
  • Всі добре збити, поки крем не посвітлішає.
  • Зібрати торт, промазуючи коржі кремом і додаючи горіхи (кешью).
  • Зверху полити шоколадною глазур’ю і викласти горіхову асорті (волоські, кешью, арахіс і фундук).

Можна полити на шоколадний торт, на верхній шар горіхів, карамеллю – 50 грам цукру розчинити в столовій ложці води, поставити на вогонь, уварити до світло-коричневого кольору. Швидко зняти з вогню і за допомогою ложки або лопатки полити на торт.

шоколадний Торт виходить схожим на багато горіхові торти, типу «Снікерс», «Карибський» і інші, але…в той же час, Торт Шоколадний «Горіховий десерт» інший і теж дуже смачний!

Примітка: Корж з горіхами і какао випікати при 180 С. А білкові коржі, якщо немає силіконової форми, можна випекти на пергаменті,або силіконовому (а так само, тефлоновом аркуші), викладаючи тісто ложкою по колу, підганяючи під потрібний діаметр…

Сподіваюся, що такий шоколадний торт ви ще не готували, а значить у вас з’явився привід!

Варто почитати: