Тушкована Індичка з абрикосами і овочами

Багато хто з нас люблять готувати страви з індички, і особливо на свята. І не дивно, адже у неї м’ясо непросто дієтичне і смачне, а ще й дуже ніжне, тому і готується швидко і легко, особливо, якщо приготувати тушковану індичку.

Готувати індичку можна по-різному, але, якщо загасити її з абрикосами і овочами, то вийде особливе, пікантне, дуже оригінальне м’ясне блюдо. Абрикоси ідеально поєднуються з ніжним м’ясом, наповнюючи його своїм ароматом, а овочі надають страві пікантності.

Приготувати це блюдо зовсім нескладно. Отже, знайомтеся – тушкована індичка з абрикосами і овочами! Блюдо, яке будь-який гурман оцінить по гідності!

Інгредієнти:

  • 450 р – зеленого горошку
  • 600 г – індички (філе)
  • ? склянки – рафінованого рослинного масла
  • 1 пучок зеленого цибулі
  • 600 мл – вершків
  • 500 г – болгарського перцю
  • 4 зубчики – часнику
  • 600 г – абрикосів
  • 2 стіл. л – карі
  • за смаком – сіль
  • перець

Приготування:

  • Вимийте м’ясо індички, потім трохи обсушіть і наріжте на порційні, однакові за розміром шматочки (вони повинні бути досить великими).
  • Очистіть від плодоніжок і насіння болгарський перець, наріжте дрібними кубиками.
  • У вимитих абрикосів видалити кісточки. Можна їх залишити половинками або порізати на шматочки, це як вам більше подобається.
  • Наріжте дрібно зубчики часнику і зелений лук.
  • Розігрійте на сковороді рослинне масло, обсмажте в ньому індичку до невеликого підрум’янення.
  • Потім додайте до м’яса нарізану цибулю, перець часник.
  • Посоліть, поперчіть за смаком, приправте приправою каррі, влийте вершки і перемішайте.
  • Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте індичку не більше 20 хвилин.
  • Потім додайте підготовлені абрикоси і зелений горошок, перемішайте – тушкуйте на мінімальному вогні 5-7 хвилин.

Ароматна, смачна індичка з абрикосами готова! Краще всього подати з картопляним гарніром, хоча і рис теж поєднується з таким м’ясом непогано. До речі, за цим рецептом точно так само ви можете приготувати і свинину, але тільки замаринуйте її попередньо на 2 години в досить великій кількості зеленої цибулі. Виходить не менш смачне м’ясне блюдо!

Варто почитати: