Устриці в духовці Рокфеллер – справжнє блюдо аристократів!

Устриці по праву вважаються стравою справжніх аристократів. Погодьтеся, їх не можна побачити у щоденному меню. Це делікатесне геніальне страву, особливо популярний у французькій кухні. Давайте ж і ми відчуємо себе аристократами і приготуємо дуже смачне блюдо – устриці в духовці Рокфеллер!

Звичайно, можна піти в ресторан і насолодитися там устрицями. Але, на жаль, це обходиться дуже дорого і не всім дозволена така розкіш. А ось приготувати таку страву в домашніх умовах досить просто. Ви порадуєте оригінальним делікатесом гостей або свою сім’ю. Готуються устриці в духовці дуже швидко і легко, просто дотримуйтеся рекомендацій, які описано в рецепті.

Вам знадобиться (на 8 порцій):

  • 4 стіл. л. – подрібнених сухарів
  • 24 шт. – устриць
  • 120 мл. – жирних вершків
  • 600-650 г шпинату
  • 2 шт. – ріпчастої цибулі
  • 100 г вершкового масла
  • за смаком – червоний мелений перець
  • морська сіль
  • мускатний горіх
  • для прикраси – кріп, лимон

Приготування:

  • Ретельно промиваємо устриць щіткою в холодній воді.
  • Розкриваємо раковини ножем в щілини між раковинами.
  • Відрізаємо м’ясо від раковин.
  • Викладаємо на деко, посипаний морською сіллю, раковини.
  • Поміщаємо в них м’ясо устриць.
  • Промиваємо ретельно шпинат, відварюємо в киплячій воді не більше 3-4 хвилин.
  • Відкидаємо шпинат на друшляк, чекаємо, поки стече вся рідина, нарізаємо дрібно.
  • Очищаємо цибулю, нарізаємо невеликими кубиками, обсмажуємо на розігрітій олії до м’якості.
  • Потім до цибулі додаємо шпинат, приправляємо за смаком морською сіллю, червоним перцем і мускатним горіхом.
  • Готуємо на мінімальному вогні 2-3 хвилини, помішуючи.
  • Остуджуємо шпинатну масу, змішуємо з сухарями.
  • Викладаємо масу в раковини.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку, випікаємо 8-10 хвилин.
  • Прикрашаємо кропом і скибочками лимона.

Якщо ви раніше ніколи не готували устриць, то це блюдо стане для вас справжнім кулінарним відкриттям. Впевнена, що ви його будете часто готувати в якості свого «коронного» страви!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *