Великодній салат Паска. Салат з куркою

Хоча великодні салати не мають глибоких традицій, на відміну від таких великодніх страв, як паски і яйця-крашанки, але будь-який святковий салат уявити в наш час без салату неможливо! Тому, пропоную вам приготувати на Великдень чудовий салат з куркою.

Це непросто салат, він оригінально оформлений, тематично. Отже, знайомтеся – великодній салат «Паска». Він стане оригінальним святковим символом і приведе всіх до захоплення!

Вам знадобиться:

  • 1 упаковка – майонезу
  • 400 г вареного курячого м’яса
  • 2-3 – зубчики часнику
  • 4 – варених круто яйця
  • 2-3 шт. – свіжих помідорів
  • 3 шт. – вареної картоплі
  • 200 г твердого сиру
  • 2 шт. – ріпчастої цибулі
  • 2 шт. – моркви
  • 20 мл – рослинного рафінованого масла
  • за смаком – сіль
  • перець
  • для прикраси – зелений лук

Приготування:

  • Очищаємо цибулю, подрібнюємо на невеликі кубики, потім обсмажуємо в заздалегідь розігрітій олії до м’якості.
  • Моркву натираємо крупно, додаємо до цибулі, смажимо овочі близько 5 хвилин.
  • Нарізаємо м’ясо на маленькі шматочки, додаємо до овочів, приправляємо за смаком перцем, сіллю.
  • помідори Очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, кладемо у загальну масу, все смажимо 5 хвилин, потім охолоджуємо.
  • Натираємо на тертці картоплю з сиром, змішуємо, заправляємо майонезом і подрібненим часником.
  • Натираємо на дрібній тертці яйця.
  • Викладаємо салат шарами у формі паски, чергуючи обсмажені овочі і яйця з картопляно-сирною масою.
  • Для форми можна взяти жерстяну банку без дна і викладати в неї салат, потім просто зніміть, і вийде «паска».
  • Прикрашаємо зверху натертим сиром з яйцями, скибочками помідорів і нарізаною зеленою цибулею.

Салат виходить фантастично смачним і неймовірно виглядає оригінально! Веселих вам свят!

Варто почитати: