Веселящие напої

Веселящие напої

Без спиртних напоїв в основному не обходиться жодне свято. Думаю, немає потреби пояснювати, що надмірне вживання «оковитої» не призводить ні до чого хорошого. Однак я сподіваюся, що ви помірковані у вживанні спиртного, а мої рецепти допоможуть приємно провести час за святковим столом. Отже, «ВИНО АФРОДІТИ»

Плоди шипшини промийте і покладіть в теклянную ємність.

Готуємо сироп:на 1 кг свіжих або 400 г сушених подрібнених ягід буде потрібно 500 г цукру, 6-7 літрів води, 1 ч. л. лимонної кислоти. Сироп охолодіть , приблизно до 20%, залийте в ємність і додайте туди 10 г сухих дріжджів. Залиште при кімнатній температурі. Через тиждень, коли напій придбає приємний терпкий смак, профільтруйте вино через полотно, розлийте по пляшках і щільно закрийте. Зберігати обов’язково в холодному приміщенні. Якщо вирішите закупорювати вино в пляшки з-під шампанського, то раджу прикрутити пробки дротом.

Можна додати в кожну додатково ложечку цукру, тоді бродіння буде продовжуватися. А щоб газ не розірвав пляшки, зберігайте їх по вінця в піску.

ЛІКЕР ІРОНІЯ ДОЛІ

Зваріть сироп консистенції варення з 200 г цукру і 250 мл води. Видавіть в нього сік одного апельсина і лимона. Додайте сироп з половину від кірки апельсина і всю шкірку лимона, попередньо вимочивши їх у теплій воді протягом 30 хвилин. Потім прокип’ятіть сироп, зніміть з вогню. Остудіть, влийте 250 мл рому або коньяку.

МОЛОЧНИЙ ПУНШ

Візьмемо пакет молока (900г), коньяк або лікер 125 мл, цукрова пудра 50г.

Прогрійте склянку і всипте цукрову пудру, додайте коньяк або лікер, розмішайте і додайте гаряче молоко. За бажанням можна посипати мускатним горіхом.

НАПІЙ ФРУКТОВИЙ

Яблучний сік 650 мл, вино 200 мл, цукор 100 г, цедра 1 ч. л..

У яблучний сік додають трохи води, кладуть цедру лимона або апельсина і кип’ятять 2 хвилини. Після цього проціджують, вливають вино і подають гарячим.

КРЮШОН АНАНАСОВИЙ

Ананас очистити від шкіри, нарізати упоперек на тонкі кухлі, потім кожен гурток розділити на 4-6 частин залежно від товщини ананаса), щоб вийшли шматочки у вигляді маленьких веерочков.

Складаємо ананас крюшонниці, засипати рядами цукровим піском, залити коньяком і поставити настоюватися на добу на холод. Перед подачею залити шампанським.

Варто почитати: