Весняний салат з щавлю

Щавель – неймовірно корисне, смачне рослина. Єдине, необхідно знати міру в його вживанні, особливо, якщо у вас є захворювання шлунково-кишкового тракту. Якраз настає час, коли на прилавках з’являється свіжий щавель і він в буквальному сенсі «проситься на язик». Більшість хазяєчок звикли готувати щавелевые супи, насправді існує чимало корисних страв з цією рослиною. Можливостей при приготуванні хоч відбавляй!

Наприклад, можна приготувати чудовий салат з щавлю. Основні критерії такого весняного страви – використання рослини у свіжому вигляді і простота приготування. Всі корисні речовини зберігаються, а смак салату захоплює!

Вам знадобиться:

  • 1 пучок – свіжого щавлю
  • ? пучка – свіжого кропу
  • 1 пучок зеленого цибулі
  • 1 – велике яблуко
  • 200 г редиски (або 1 шт. релиса-дайкона)
  • за смаком – мелений перець
  • сметана
  • сіль

Приготування:

  • ретельно Промиваємо під проточною холодною водою всю перераховану зелень.
  • Подрібнюємо дрібно зелену цибулю з кропом, щавель нарізаємо тоненькими смужками.
  • Очищаємо редиску, з яблука видаляємо серцевину.
  • Нарізаємо яблуко з редискою тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці.
  • З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти.
  • Приправляємо за смаком меленим перцем, сіллю, заправляємо сметаною.
  • Ретельно перемішуємо.
  • Ставимо для просочення на півгодини в холодильник, подаємо до столу.

Не любите сметану? Заправте салат майонезом або приготуйте заправку на основі рослинної олії. У будь-якому випадку салат вийде чудовим і захопить вас своїм смаком. Але головне – ви швидко і максимально просто приготуєте корисне весняне страва!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *