В’ялені помідори в домашніх умовах

В’ялені помідори — смачний рецепт, який останнім часом користується все більшою популярністю. На багатьох кулінарних сайтах є величезна кількість їх приготування. Якраз настав томатний сезон, багато готують заготовки на зиму з помідорів. Ось я і вирішила приготувати в’ялені помідори і дізнатися, чому вони такі популярні.

Виявилося, що вони неймовірно смачні самі по собі. А ще в’ялені помідори можуть урізноманітнити звичні для нас страви. Наприклад, вони чудово поєднуються з салатами, рибними або м’ясними стравами, італійською пастою і так далі. Та й шматочок звичайного хліба з в’яленими томатами, просочений ароматнейшим маслом буде приголомшливо смачним!

Приготувати в’ялені помідори в домашніх умовах виявилося дуже просто.

Інгредієнти:

  • ? склянки – якісного оливкового масла
  • 14-16 шт. – помідорів з тонкою шкіркою
  • 8 зубчиків – часнику
  • 1 – перець чилі
  • 1 пучок – свіжого базиліка
  • чорний перець
  • сіль

Приготування:

  • помідори Помийте і кожен розрізати на четвертинки.
  • На деко вилийте половину оливкової олії і розкладіть на ньому помідори.
  • Полийте залишилися олією помідори.
  • Поыпьте дрібно нарізаним гострим перцем, поперчіть і посоліть.
  • Зубчики часнока розкладіть між томатами.
  • Поставте деко в духовку на 8 годин (температура не більше 100 градусів).
  • Помідори сморщятся, але будуть дуже апетитними.
  • Можна з них зняти шкірку або залишити разом з нею.
  • Візьміть баночки і налийте на дно трохи оливкової олії (в якому запікалися томати).
  • Викладіть помідори, запечений часник і листочки базиліка.
  • Зверху налийте ще трохи олії.
  • Якщо в баночках залишиться трохи незаповненого місця, треба долити оливкову олію.
  • Накрийте банки кришками і поставте в холодильник.

В’ялені помідори, рецепт яких я сьогодні вам запропонувала, допоможуть взимку готувати різні страви з ароматом і смаком літа. І обов’язково використовуйте масло, в якому наполягають в’ялені помідори, для заправки різних салатів – виходить дуже і дуже смачно!

Варто почитати: