Ягідний торт з листкового тіста

Мені дуже подобається готувати десерти з листкового тіста, вони виходять особливими і незмінно смачними. Тим більше, що в продажу зараз без проблем можна придбати вже готове тісто і просто зробити свято близьким без особливих турбот, максимально швидко.

Пропоную вам приготувати чудовий ягідний торт їх листкового тіста. Ви здивуєтеся, але на його приготування ви витратите не більше 1 години, зате смак і аромат торта бери ти всіх! Необов’язково використовувати ягоди, наведені в рецепті, ви можете замінювати їх іншими.

Вам знадобиться:

  • 150 г малини
  • 600 г – листкового тіста
  • 400 г чорниці
  • 1 баночка – згущеного молока
  • 1 склянка жирних вершків

Приготування:

  • Беремо тісто, відокремлюємо листочки і кожен розкочуємо тонко – товщиною не більше 2 міліметрів.
  • Потім кожен пласт розрізаємо на 4 рівні частини.
  • Викладаємо на деко, застелений пекарської папером.
  • Випікаємо окремо по 5-7 хвилин в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці, за цей час тісто буде повністю готове, воно підніметься.
  • Залишаємо остуджуватися, переходимо до приготування крему.
  • Збиваємо вершки, поступово вводячи до них згущене молоко.
  • Промиваємо ягоди.
  • Починаємо збирати торт.
  • Кладемо на блюдо один корж змащуємо кремом, викладаємо малину, накриваємо другим коржем.
  • Змащуємо кремом, кладемо чорницю – так чергуючи, викладаємо все.
  • Змащуємо кремом десерт зі всіх сторін, прикрасити можна крихтами від коржів.
  • Ставимо в холодильник для просочення на 3-4 години.

Якщо у вас є час, то можете приготувати тісто в домашніх умовах. Особисто я оцінила всі переваги магазинного листкового тіста., десерти виходять чудовими, зокрема ось такий смачний торт!

Варто почитати: