Як готувати макарони

Всім давно відомо, що макарони є улюбленою стравою італійців. Але батьківщина макаронів не Італія, а Китай, Індонезія, хоча назва запозичене з італійської мови.

На перший погляд, здається, що приготувати макарони легко, але маленька хитрість все ж таки присутня.

Щоб макарони при варінні не перетворилися в злиплий клубок, який залишається тільки викинути, треба міцно запам’ятати наступне.

Макаронні вироби опускають тільки в киплячу воду або молоко. Води має бути достатня кількість, інакше, знову макарони вийдуть злиплими. Наливають у каструлю води більше половини. Чекають, коли вода закипить, і насипають 1/3 столової ложки солі. Потім можна закладати макарони.

Спочатку сухі макарони відміряють по порціях (порція – одна жменя) у глибоку тарілку. Потім засипають у киплячу воду і розмішують столовою ложкою (інакше макарони швидко прилипнуть до дна).

Після варіння і готовності, макарони перекидають в друшляк. Потім, макарони промивають водою, не виймаючи з друшляка. Якщо смажити збираються відразу, то можна промивати холодною водою з-під крана або кип’яченою гарячою водою з чайника.

Щоб підсмажити варені макарони, потрібно поставити на вогонь сковороду, покласти туди шматочок маргарину або вершкового масла. Після того як маргарин або масло розтопиться, акуратно перевернути макарони з друшляка. Під час смаження, макарони необхідно акуратно перемішувати, для того, щоб вони не пригоріли, а одночасно підсмажилися.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *