Як приготувати банани в клярі

Банани в клярі – це смачне блюдо, і дуже просте у приготуванні. Після обсмажування банани стають м’якими та набувають ніжний, пікантний смак. Придбати банани в наші дні не представляє ніякої складності. Крім того банани володіють безліччю корисних властивостей. Банан – це один з перших фруктів, які рекомендований дітям для першого прикорму. Банани є поживним і гіпоалергенним продуктом, крім того, вони мають приємний смак і аромат. Десерт із бананів в клярі дуже сподобається вашим дітям.

  • 2 банана середнього розміру;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Рослинна олія для обсмажування;
  • Кефір;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Сода – чайної ложки;
  • Кориця і цукрова пудра за смаком.

Приготування бананів в клярі починається з з’єднання продуктів для кляру. Для цього в посуді змішуємо борошно, цукор, соду і корицю. Потім в суміш додаємо кефір. Отримана маса повинна нагадувати по консистенції сметани. Банани нарізаємо шматочками завтовшки в два сантиметри. Якщо банани нарізати більш тонко блюдо вийти з меншою кількістю начинки. У сковорідку наливаємо олію. Доводимо масло до розжарювання. Нарізані банани опускаємо в суміш для кляру, так щоб маса повністю покривала їх. Після цього викладаємо банани сковорідку і обсмажуємо з одного боку близько двох хвилин. Перевертаємо банани на іншу сторону і підсмажуємо ще дві хвилини. Тепер банани в клярі готові.

Варто почитати: