Як приготувати лагман будинку, рецепт

Лагман – це страва з кавказької кухні, яке має там дуже великий успіх і майже завжди подається як почесне блюдо. Лагман вважається супом, але являє собою насправді густу локшину із підливою. Якщо ви пробували його, то суперечок немає, ви вже знаєте, до чого воно смачне, це блюдо, ну а якщо ні, то чого ж ви чекаєте, приготуйте його самі дізнайтеся це! А приготувати лагман допоможе вам наша стаття, де описаний кожен крок приготування даної страви.

2. Крім локшини вам необхідні такі інгредієнти: 300-400г яловичини або баранини, ріпчасту цибулю і 2 моркви, 2 картоплини, один солодкий болгарський перець і два зубчики часнику, сіль, рослинне масло, чорний перець і зелень.

Тепер приступимо безпосередньо до самого приготування страви (лагман):

3. Відварити макарони у великій каструлі, при цьому, не ламаючи її, а залишивши в такому вигляді; потім скинути на друшляк.

6. Наріжте маленькими шматочками солодкий болгарський перець і ріпчасту цибулю і одночасно з цим дрібно порубаєте часник.

7. Після того, як всі овочі та м’ясо порублены, покладіть м’ясо в каструлю (або казан – він навіть краще підійде) і починайте обсмажувати на середньому вогні до повної готовності. Обсмаживши м’ясо, додайте до нього ріпчасту цибулю, і знову увімкніть вогонь – лише слабкий, і помішуйте кілька хвилин.

8. Покладіть в каструлю інші нарізані овочі, а саме: морква, картопля, перець і часник. Відразу ж за цим налийте в каструлю води, так щоб вона покривала всі овочі, і посоліть за смаком. Варіть кілька хвилин до повної готовності.

9. Коли лагман вже повністю готовий, залишилося останнє: зняти каструлю з вогню і подати страву, і це, до речі, теж потрібно зробити правильно. Блюдо це подають у глибоких тарілках: на саме дно покладіть локшину, а зверху накрийте її м’ясним бульйоном. Посипте зеленню.

Ось і весь спосіб приготування даного страви, прочитавши цю статтю, ви переконалися, що готується воно не так складно. А результат страви вразить вас своїм смаком, так що ви точно не пошкодуєте про витрачений час!

Варто почитати: