Як приготувати легкий пиріг

Ви повертаєтеся додому з роботи після 19.00 вечора, а вдома на вас з нетерпінням чекають голодні ваш чоловік і діти. У вашій голові крутяться лише два варіанти: приготувати бутерброди з чаєм або протягом двох годин смажити, парити, пекти, варити якесь смачне і корисне блюдо, а в кінці приготування впасти в непритомність біля цієї плити. Але ви можете виправити цю ситуацію і приготувати дуже смачний і легкий пиріг.

Легкий пиріг з готового листкового тіста

Готове тісто листкове можна придбати в будь-якому магазині, без нього не уявляє свого життя жодна господиня. На тісто можна покласти абсолютно будь-яку начинку, яка тільки знайдеться у вас під рукою, так у вас вийде дуже легкий вечерю.

Вам залишається купити в магазині соус песто, трохи моцарели і свіжий базилік. З цими інгредієнтами листкове тісто перетворитися на оригінальне блюдо. Листкове тісто бажано зберігати в холодильнику.

Які інгредієнти потрібні для приготування легкого пирога?

  • Готове тісто листкове – 1 лист,
  • Упаковка чермулы,
  • 6 маринованих анчоусів,
  • Соус песто з магазину,
  • Чорні оливки,
  • Каперси,
  • 250 грам моцарели,
  • 2 яйця,
  • Оливкова олія,
  • Свіже листя базиліка

Приготування пирога з пісочного тіста

  1. Насамперед, розігрійте духовку. Трохи змастіть оливковою олією деко з антипригарним покриттям. Акуратно викладіть листкове тісто на весь деко. Після чого проведіть борозенку на два сантиметри від країв тесту, таким чином, бортики під час випікання піднімуться і стануть хрусткими, а середина тіста з начинкою буде плоскою.
  2. Нижній корж ретельно намажте чермулой і зверху викладіть порізані анчоуси. По поверхні розсипте порізані оливки і каперси, а зверху покришіть подрібнену моцарелу. Верх пирога збризніть оливковою олією, а бортики ретельно змастіть збитим жовтком.
  3. Деко з пирогом поставте в гарячу духовку на 15 хвилин, щоб бортики піднялися і вкрилися золотистою скоринкою. Вийміть деко з духовки і зверху посипте порізаним базиліком.

Остиглий пиріг порізати порційними шматочками на дерев’яній дошці, щоб потім поставити на середину столу, так кожен домочадець вибере для себе сподобався шматочок.

Легкий пиріг з червоною рибою

Цей пиріг з червоним лососем з листкового тіста готуватися всього за 30 хвилин, при цьому не потрібно докладати багато зусиль. Замість лосося ви можете використовувати будь-яку червону рибу.

Для приготування цього пирога вам знадобитися:

  • Готове дріжджове листкове тісто – упаковка,
  • Червона риба (горбуша, сьомга, лосось) – 250 грам,
  • Жирний сир – 250 грам,
  • Свіжий кріп,
  • Часник – 2 часточки,
  • Чорний перець
  • Сметана – 140 грам,

Візьміть готове дріжджове листкове тісто і акуратно розкачати його до товщини 2 міліметри. З допомогою відповідної за розміром кришки виріжте три кола загальним діаметром близько 25 сантиметрів.

Викладіть тісто на підготовлений сухе деко і в деяких місцях наколіть виделкою. Розігрійте духовку і випікайте листкове тісто протягом 18 хвилин. А поки тісто буде стояти в духовці, ви можете приготувати начинку для нашого пирога. Візьміть домашній сир і подрібніть за допомогою блендера або протріть його через сито, щоб у ньому не було грудочок. Додайте в сир порізаний кріп, сіль, сметану, чорний перець, а також подрібнений часник. Всі компоненти начинки добре перемішайте, щоб у вас могла вийти однорідна маса.

Викладіть перший корж на велике блюдо і змастіть його готової сирною масою. Щоб перший корж не був надто сухим, його потрібно змащувати з двох сторін. А зверху викладіть порізану червону рибу, потім акуратно укладіть наступний корж, потім знову червону рибу. Викладіть третій корж, а на нього викладіть шар начинки. Боки пирога потрібно також рівномірно змастити начинкою і дайте йому просочитися протягом 12 годин. Верх пирога прикрасьте порізаним лимоном і шматочком червоної риби.

Легкий пиріг з сиром і лососем

Для цього пирога знадобиться:

  • Готове тісто листкове – 1 упаковка,
  • Твердий сир – 100 грам,
  • Стейк лосося – 300 грам,
  • Сир рокфор або горгонзола,
  • Яйця – 2 штуки,
  • Вершки або молоко – 180 мл,

Охолоджене листкове тісто викладіть у форму і рівномірно розподіліть по стінках і дну форми і на деякий час поставте в холодильник. А поки приготуйте начинку. Рибу помийте і відокремте від кісток і шкірки і поріжте дрібними кубиками. Натріть сир на тертці, рокфор або горгонзолу поріжте маленькими кубиками.

Приготуйте заливку для пирога. Розбийте яйця в глибоку ємність і ретельно збийте з дрібкою солі, додати молоко або вершки і знову перемішайте.

Дістаньте з холодильника форму з тістом і поставте в гарячу духовку, випікайте до золотистого кольору. Дно готової основи пирога посипте тертим сиром, а зверху викладіть порізані скибочки риби, трохи посоліть. Викладіть на рибу кубики рокфор або горгонзоли. Якщо ж вам не подобається сир з пліснявою, ви можете використовувати будь-який твердий сир. Залийте пиріг підготовленої заливкою.

Запікайте пиріг в духовці до повної готовності. За час приготування заливка повинна повністю загуснути і стати достатньо пружною. Приготований вийміть пиріг з духовки і дайте настоятися протягом декількох хвилин. Пиріг можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Легкий пиріг з цибулею і шинкою

Для приготування легкого пирога по цьому рецепту вам знадобиться:

  • Готове тісто листкове – 1 упаковка,
  • цибуля Ріпчаста – 2 штуки,
  • Шинка – 100 грам,
  • масло – 30 грам,
  • Яйця – 2 штуки,
  • Твердий сир – 100 грам,
  • Молоко або вершки – 250 грам,
  • Мускатний горіх

Листкове тісто розкачати тонко і рівномірно розподіліть по формі. Поставте в гарячу духовку приблизно на 15 хвилин. Приготуйте начинку для пирога, очистіть цибулю і наріжте його кільцями і обсмажте до м’якості на вершковому маслі. Поріжте соломкою шинку і змішайте її з цибулею. Натріть на тертці сир. Підготуйте заливку для пирога. В окремій глибокій ємності збийте яйця і трохи відокремте для змазування пирога. А до решти яєць влийте вершки або молоко, додайте трохи мускатного горіха, сіль і добре збийте вінчиком. Основу пирога змастіть збитим яйцем і знову поставте в духовку. На готову основу пирога викладіть цибулю з шинкою, зверху посипте сиром. Залийте готової яєчної сумішшю. Запікайте пиріг в духовці до повної готовності, поки суміш не стане пружною.

Варто почитати: