Як приготувати локшину

насправді, це простіше, ніж здається на перший погляд. Займає зовсім небагато часу і сил, зате який ефект: милий (мила), я тобі супчик з домашньою локшиною зварила! Думаєте, не впечатлится? Ще як!

Для смачної домашньої локшини нам знадобиться пшеничне борошно вищого сорту і яйця. А ще качалка для розкочування тіста і гострий ніж. Приблизний витрата продуктів – 1 склянка борошна 1 яйце (можливо, знадобиться і ще один жовток).

Борошно просіваємо на чистий стіл гіркою. У гірці робимо поглиблення і розбиваємо туди яйця. Починаємо замішувати круте тісто. Якщо одного яйця мало, додайте жовток або пару ложок холодної води або рослинного масла. Головне, щоб тісто вийшло щільним і еластичним. Готове тісто залишаємо на 20 хвилин «підрости».

Ми розповіли про найпростіший варіант домашньої локшини. Освоївши його, можна підключати кулінарну фантазію і створювати свої варіанти. Або скористатися деякими нашими ідеями.

Різнобарвна локшина. Щоб отримати макаронні вироби різних кольорів, приготуйте кілька натуральних харчових барвників – шафран, буряковий сік, сік шпинату. Шафран попередньо потрібно залити окропом і дати настоятися, щоб вода забарвилася в помаранчевий колір. Кілька крапель барвника в тісто – і можна складати різнобарвне меню.

В якості інших добавок у тісто можна використовувати сухі або свіжі подрібнені трави (базилік, кріп), густе овочеве пюре (гарбузова, шпинатне, морквяне). Само собою, якщо ви додаєте пюре, потрібно збільшити кількість борошна або зменшити кількість яєць. Фантазуйте!

Варто почитати: