Як приготувати рахат лукум зі свіжого гарбуза

Даний рецепт приготування рахат-лукуму – справжня знахідка для тих мам, діти яких дуже люблять солодке. Мабуть, не проходить жодного дня, щоб дитина не попросив солодкого. Але дітям не завжди можна їсти шоколад та інше солодке, так як практично всі магазинні кондитерські вироби не приносять користь дитячого організму. Але ви можете побалувати свою дитину незвичайним рахат лукум з домашньої гарбуза. Готувати такий десерт зовсім не складно, крім того, цей десерт дуже корисний і вважається практично дієтичним.

Рахат лукум зі свіжого гарбуза
Склад:

  • Свіжий гарбуз – 250 грам,
  • Картопляний крохмаль – 2 склянки
  • Цукор – 500 грам,
  • Вода,
  • Лимонний сік

Приготування:

гарбуз Порізати середніми шматочками, в глибоку емальовану каструлю налити 100 міліграм води і додати весь цукор. Приготувати сироп, щоб у ньому повністю розчинився цукор. Додати до готового сиропу порізану гарбуз і поставити варити на середній вогонь. Після того, як гарбуз станете м’якою, зняти посуд з вогню і дати охолонути. Ручним блендером гарбуз перетворюємо в однорідну масу. До пюре додати лимонний сік, перемішати. Поставити пюре на середній вогонь, а поки можна приготувати картопляний крохмаль. Щоб ввести крохмаль в гарбузове пюре його потрібно розвести в холодній воді. Це можна зробити в звичайному склянці, приготований крохмаль насипати на дно, додати трохи води і ретельно перемішати, щоб весь крохмаль міг розчинитися. Вам знадобитися на 2 склянки картопляного крохмалю півтори склянки води. Поки ви будете розчиняти крохмаль, гарбузове пюре почне закипати, а тепер ви можете потроху вводити крохмаль, при цьому рідина потрібно весь час заважати ложкою. Маса почне потроху густіти.

найголовніше, щоб пюре не було грудочок крохмалю. Помішуйте протягом декількох хвилин, потім приберіть гарбузове пюре з вогню.

А поки пюре буде остигати, приготуйте форму для її застигання. Для цього можна використовувати пластиковий контейнер або керамічну форму з невисокими бортиками. Форму потрібно змастити рослинним або вершковим маслом. У підготовлену форму вилийте пюре, якщо ви хочете використовувати пластикову форму, в неї потрібно виливати пюре тільки в охолодженому вигляді. Коли пюре повністю охолоне, його потрібно поставити в холодильник на пару годин.

Після застигання пюре, його потрібно викласти на плоску поверхню, порізати його великими квадратиками. Кожен з них вмочити в цукрову пудру.

Рахат лукум з цукатами

Цей десерт готуватися також як з гарбуза. Готову масу залити в спеціальну форму для застигання, на нижньому шарі лукуму розкласти порізані цукати, а зверху викласти ще один шар маси. Коли рахат лукум застигне і ви будете його розрізати постарайтеся зробити так, щоб в кожному шматочку було по цукату. Можна просто змішати масу з цукатами і викласти її у форму. Також в цей десерт можна додати горіхи.

Приготування рахат-лукуму з добавками

До основного рецептом приготування рахат-лукуму (вода, картопляний крохмаль, вода) можна додати:

  • Куркуму;
  • Розчинну каву;
  • Сік лимона, лайма або апельсина;
  • Рожеве масло;
  • Вишневий або гранатовий сік;
  • Будь-які ягоди або фрукти (диня, смородина, полуниця;
  • Свіжі фрукти можна замінити будь-яким фруктовим джемом;
  • Звичайне молоко або з додаванням какао;

Що можна ще додати в рахат лукум

Ви можете замінити цукрову пудру звичайним або коричневим цукром. Але крім цього, можна використовувати коксову стружку. Якщо ви любите незвичайні смаки, умочіть рахат лукум в какао порошок або подрібнені горіхи.

Святковий варіант приготування рахат-лукуму

З вибраних інгредієнтів приготувати десерт. Трохи остигнула готову масу розстелити на столі, попередньо посипати цукровою пудрою або ванільним цукром. Зверху маси викласти порізані цукати, подрібнені горіхи. Акуратно згорнути рулетом і поставити в холодне місце для застигання. Нарізати десерт кружечками і викласти на плоске блюдо. Десерт для дітей готовий, приємного апетиту!

Варто почитати: