Як приготувати бісквіт на кефірі

Багато господині, особливо початківці, не вміють правильно приготувати бісквіт на кефірі. Насправді, саме такий бісквіт краще всього підходить для приготування різноманітних десертів: тортів або пирогів, особливо з желейною прошарком або ягідною начинкою.
Він чудово поєднується з жирними кремами. Тому такий бісквіт треба навчитися готувати обов’язково! Я розповім вам, як правильно це зробити, щоб він справді вийшов дуже м’яким і повітряним.

Продукти:

  • 150 г маргарину
  • 145 г цукрової пудри
  • 1-2 – великих яйця
  • 680 г – борошна
  • 2,5 склянки – жирного кефіру
  • 1 чайн. л – ваніліну
  • 5 г соди
  • 5 г солі

Як приготувати бісквіт:

  • Натираємо спочатку маргарин на тертці.
  • Потім додаємо до маргарину цукрову пудру, ретельно перемішуємо.
  • Вбиваємо яйця, трохи солі, додаємо невеликими порціями борошно, перемішуємо добре.
  • Вливаємо потім кефір, наприкінці кладемо трохи соди, і ще раз перемішуємо.
  • Форму для запікання трохи змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями і виливаємо тісто рівномірно.
  • Готується такий бісквіт в духовці 45 хвилин при 220 градусах.
  • Потім залишаємо його для охолодження прямо в духовці.

Такий бісквіт виходить неймовірно ніжним, повітряним! Його можна просто відразу подати до столу, а можна розрізати на коржі і перемазати кремом або варенням. Фантастично смачно!

Варто почитати: