Як приготувати домашній фруктовий зефір

Зефір – повітряне, ароматне, легке, приємне ласощі. Хто його винайшов, так достеменно і невідомо. За однією з легенд рецепт «божественного ласощі» був подарований грецьким богом Зефіром в знак своєї великої любові до людей, за що вони подяку і назвали ароматний десерт «зефір».
Крім того, що ласощі має надзвичайно ніжний смак, воно ще й дуже корисне і низькокалорійне! Робиться зефір на основі різних фруктів і ягід і містить пектин. Зефір корисний десерт і для дітей, що доведено різними дослідженнями.
Приготувати домашній фруктовий зефір зовсім просто, а в якості барвника підійде будь-яке варення або джем.

Інгредієнти:

  • ванільний цукор – за смаком
  • яєчні білки – 9 штук
  • кип’ячена (холодна) вода – 1,5 склянки
  • цукор – 9 стіл. ложок
  • желатин (в гранулах) – 3 чайн. ложки
  • джем (варення) – 6 стіл. ложок

Приготування:

  • Всипте в сотейник желатин і замочіть його з 6 стіл. ложками води.
  • Після того, як набубнявіє, додати решту воду і поставте нагріватися, поки желатин повністю не розчиниться.
  • Змішайте ванільний цукор, варення і цукор.
  • Варіть цю суміш на мінімальному вогні 5 хвилин.
  • трохи Остудіть, протріть через сито.
  • Білки збийте і, продовжуючи збивати, введіть до них масу з желатину.
  • З’єднайте всі разом, акуратно перемішайте.
  • Перекладіть в кондитерський мішечок і видавлюйте на деко (вистелений пергаментом).
  • Поставте зефір на 3 години в холодне місце.

Смачні ласощі готово!

Можете подати його в якості самостійного десерту: з гарячим шоколадом, кавою, з соком або лікером, наповнити їм кошики або вафельні трубочки і так далі.

Та навіть можете приготувати торт із зефіру! Просто розкладіть зефір на блюдо, перемажьте згущеним молоком або будь-яким кремом, можете додати шматочки фруктів, ягоди, горіхи, какао (проявіть фантазію, правил немає). І так перекладайте шарами за вашим бажанням.

Варто почитати: