Як приготувати майонез

Сьогодні в магазинах величезний вибір майонезів – хочеш оливковий. хочеш пісний, хочеш провансаль, вообщем залишається тільки зробити вибір на користь виробника. А я часто готую свій майонез, як і бабуся. Так мало залишилося натуральних продуктів і дедалі частіше я відкриваю запис своєї бабусі. Я вам поділюся рецептом майонезу, який готувати просто і він справжній! На 200 г майонезу: 1 жовток, 3 г гірчиці, солі і цукру по 2 грами, масло рослинного 70 г, оцту 15 грам. Ретельно відокремте жовтки сирих яєць від білків, додати гірчицю, сіль, цукор і добре перемішайте. Остудіть отриману суміш. Рослинно масло охолодіть до тієї ж температури, що і суміш і, при безперервному збиванні віночком,вливайте в отриману суміш, поки не утвориться однорідна сметанообразная маса. Додайте 3% столовий оцет і добре розмішайте. Бачите, як швидко можна приготувати майонез і бути впевненим в його якості.

Варто почитати: